ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΦΩΤΟ)

Για υποκινούμενα επεισόδια στον Βόλο και εντάσεις που κάποιοι επιχειρούν να μεταφέρουν και στη Λάρισα  έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου και συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η έγκριση της πρώτης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων και παραγωγής SRF/RDF ως καύσιμη ύλη για βιομηχανίες στον Βόλο.

Σε μια πολύωρη διαδικασία που άγγιξε τις 4 ώρες το ΠΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά όσον αφορά στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, όμως τέθηκε κατά της παραγωγής ποσότητας srf/rdf, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταψηφίζουν τη μελέτη για εργοστάσιο παραγωγής srf ενώ αντιτάχθηκαν και στην καύση γενικότερα.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς στην είσοδο του κτιρίου βρισκόταν σε εξέλιξη μαχητική διαδήλωση κατοίκων του Βόλου, Λαρισαίων πολιτών, εκπροσώπων του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλληλέγγυων και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονταν για την καύση σκουπιδιών στρέφοντας τα πυρά τους κατά της Περιφέρειας και του δημάρχου της γειτονικής πόλης Αχ. Μπέου.

Οι διαξιφισμοί δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τη ΛΑΣΥ και την Αριστερή Παρέμβαση να ζητούν την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας, ενώ η δεύτερη αποχώρησε από τη συνεδρίαση όταν κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τον περιφερειακό σύμβουλο Στ. Ντούρο να ενημερώνει τους συγκεντρωμένους για τη στάση της παράταξης κάνοντας λόγο για απαράδεκτη αστυνομοκρατία.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση Αγοραστού, με τον Περιφερειάρχη να μιλά ανοιχτά για «υποκινούμενη κινητοποίηση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Περιφέρεια βρέθηκε ξαφνικά «στο κάδρο», τονίζοντας μάλιστα ότι «γίνεται υπέρβαση με τη συνεδρίαση, αφού αν θέλαμε θα μπορούσε να γίνει με τη μορφή τηλεδιάσκεψης».

«Οι όποιες αποφάσεις παίρνονται υπό το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στο περιβάλλον, σεβόμαστε την ελευθερία του λόγου ωστόσο η διασφάλιση της τάξης είναι δουλειά της αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, την ώρα που οι διαδηλωτές δήλωναν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ