ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τη σύμβαση συνεργασίας με δύο φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, ενώ το θέμα που απασχόλησε για ώρα το σώμα έφερε προς συζήτηση η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρίτα Απρίλη.

Πρόκειται για το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa) και τους Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας, οι οποίοι και θα συνεργασθούν με τον δήμο στην περισυλλογή και την υιοθεσία των ζώων, με τους εκπροσώπους τους να ξεκαθαρίζουν πως «δεν έχουν θέση στη διαχείριση των ζώων».

«Δεν αποφασίζουμε που θα πάει ο δήμος τα ζώα του και φυσικά δεν υπάρχει οικονομική σχέση. Είμαστε εθελοντές και καλό θα είναι όσοι έχουν στοιχεία για “σκιές” να μιλήσουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων, απαντώντας έτσι και στον Π. Γούλα που τόνισε νωρίτερα πως «το θέμα δεν είναι τόσο απλό και αθώο», επισημαίνοντας παράλληλα τις σοβαρές αντιρρήσεις του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας, εκπρόσωπος του οποίου αν και κλήθηκε δεν παρέστη στη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Δεληγιάννης.

«Πρόκειται για μέγιστο θέμα και σας καλώ να ταχθείτε υπέρ της πρότασης. Δεν σκοπεύω να κάνω πίσω και θεωρώ πως η ασυνειδησία των πολιτών οδήγησε στο να δημιουργηθούν αγέλες την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος, με τη Ρ. Καραλαριώτου να μιλά για ολιγωρία της δημοτικής αρχής και τον Π. Κρίκη να περιγράφει «κρατική ανεπάρκεια που αθωώνεται μέσω του εθελοντισμού».

Θυμίζουμε πως παλιότερη σύμβαση (Απρίλιος 2019) με τους Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας δεν προχώρησε καθώς οδηγία του υπουργείου για βάση δεδομένων διέκοψε τη διαδικασία, με τον κ. Γούλα να ζητά ξεκάθαρους όρους και «ανοιχτές πόρτες» για όλα τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης, ενώ η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ