ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, στηρίζοντας αίτημα του ΘΕΣΙΦ

Ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές φωτοβολταϊκών έργων, λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίησή τους, εξαιτίας της πανδημίας, ζητά ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με αναφορά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στηρίζοντας σχετική επιστολή του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ), τονίζει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, τόσο κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, όσο και κατά την αναμονή σύνδεσης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ αναφέρεται, ειδικότερα, στις «σοβαρότατες καθυστερήσεις στην άφιξη εξοπλισμού των έργων, που οφείλονται στους προμηθευτές και στη δυσκολία των διασυνοριακών μετακινήσεων έως και το στάδιο του εκτελωνισμού».

Συγχρόνως, ο κ. Κέλλας επισημαίνει στον κ. Χατζηδάκη την ανάγκη «συμψηφισμού της ζημιάς, που έχουν υποστεί τα έργα», μέσω της «απαγκίστρωσης της τιμής της κιλοβατώρας από την ημερομηνία της ηλεκτροδότησης των έργων κάτω του ενός μεγαβάτ, που δεν συμμετέχουν στην διαγωνιστική διαδικασία, και της κατοχύρωσης της τιμής με τη δήλωση ετοιμότητας προς τον ΔΕΔΔΗΕ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ