ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δηλώσεις του δημάρχου Απ. Καλογιάννη μετά τις επαφές με τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας παραρτήματος υπηρεσίας Ασύλου στη Λάρισα, πρόταση που τέθηκε μετά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με μέλη της Αντιρατσιστικής και πρόσφυγες του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», άφησε σήμερα ο Απ. Καλογιάννης, ενημερώνοντας για τις επαφές του στην Αθήνα με τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι 100 περίπου περιπτώσεις που αφορούν στη Λάρισα αναμένεται να παραλάβουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να μπορούν να μετακινηθούν στον προορισμό της επιλογής τους, ενώ έκδηλη είναι η αίσθηση πως μέχρι τότε θα υπάρξει ανοχή ως προς την παραμονή τους στα διαμερίσματα.

«Είναι ακατανόητη η καθυστέρηση ως τώρα, ωστόσο όπως φάνηκε η επιστολή μου δημιούργησε ένα περιβάλλον πολύ καλής συζήτησης και βρήκε ευήκοα ώτα αφού ο κ. Μηταράκης με διαβεβαίωσε ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και θα υπάρξει  λύση στο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, σπεύδοντας να μεταφέρει στους δημοσιογράφους και την προσωπική του εκτίμηση πως «ίσως δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη να φύγουν από τα διαμερίσματά τους αυτή την στιγμή οι άνθρωποι και να βγουν με τα μπαγκάζια τους και τα παιδιά τους στις πλατείες της πόλης μας».

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα του παραρτήματος υπηρεσιών Ασύλου στη Λάρισα ο δήμαρχος υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην επιτάχυνση των διαδικασιών τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ