ΚΑΗΚΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΤΑΒΛΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Τεράστια είναι η καταστροφή που προκλήθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα σε ποιμνιοστάσιο που έγινε παρανάλωμα του πυρός σε αγροτική περιοχή κοντά στο πεδίο βολής στον Αμπελώνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής λόγω της φωτιάς κάηκαν τουλάχιστον 100 πρόβατα που ήταν μέσα στο στάβλο, κάηκαν ζωοτροφές και καταστράφηκαν τόσο οι σταβλικές εγκαταστάσεις όσο και οι αποθηκευτικοί χώροι.

Στο σημείο επιχείρησαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με δύναμη πυροσβεστών που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά γύρω στις 6 το απόγευμα ενώ στο σημείο παρέμεινε ένα όχημα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Στο χώρο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χρ. Κατσαρός και Λ. Μανδηλάς και η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα Β. Τσακνάκη που παρείχαν ηθική στήριξη στον πυρόπληκτο ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων και τόνισαν ότι θα παρέχουν όποια στήριξη χρειαστεί στην προσπάθεια να αποκαταστήσει τις ζημιές, Μάλιστα σημείωσαν ότι θα επικοινωνήσουν με τον ΕΛΓΑ ώστε κλιμάκιο να επισκεφθεί τη Δευτέρα την κατεστραμμένη εγκατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και μηχανήματα του δήμιου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ