ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Ο Μ. ΘΕΟΧΑΡΟΥΛΗΣ

Στην εκκλησία της Παναγίας στον Αμπελώνα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε τη χειροτονία του νέου Διακόνου της τοπικής Εκκλησίας π. Μιλτιάδη Θεοχαρούλη.

Ο μητροπολίτης στην προσφώνηση του προς τον π. Μιλτιάδη, αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα σχολιάζοντας τον στίχο: «Οὐ γάρ ἐστί προσωποληψία παρά τῷ Θεῷ», τονίζοντας ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις, τους δέχεται όλους αλλά και τους ελέγχει όλους, ασχέτως εάν είναι Χριστιανοί ή όχι, ακριβώς, γιατί στον καθένα μας έχει βάλει τη φωνή της συνειδήσεως. Αυτή τη φωνή προσπαθεί να μας φιμώσει ο κόσμος για να μην επιτελούμε το θέλημα του Θεού, αλλά όποιος την ακούει πορεύεται με εχέγγυα σωτηρίας. Η φωνή αυτή σε ορισμένους ανθρώπους τους απευθύνει προσκλητήριο στράτευσης στην υπόθεση του Γολγοθά και έτσι κάποιοι αποφασίζουν και γίνονται ιερείς, μία φωνή, η οποία τους ελέγχει για την πορεία της ζωής τους και την ποιότητα της διακονίας τους.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν αρκετοί κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Νικοδήμου Πυργετού π. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, ο οποίος είναι και ο πνευματικός του νέου Διακόνου.

Παρέστη πλήθος κόσμου, τόσο από τον Αμπελώνα όσο και από τον γειτονικό Βρυότοπο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα αλλά και τον τ. Δήμαρχο Αμπελώνος κ. Αθανάσιο Χρυσοβέργη και νυν υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Μητρόπολης.

πληροφορίες – φωτο: imlarisis.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com