ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας είναι αντίθετη στην απάνθρωπη κυβερνητική απόφαση να αποκλείσει από το πρόγραμμα στέγασης χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παίρνουν άσυλο και να τους στερήσει και τη μηνιαία ενίσχυση του ποσού των… 90 ευρώ! Αυτό το μέτρο που προωθεί για υλοποίηση η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί εφαρμογή ρύθμισης που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πρόσφυγες – ολόκληρες οικογένειες σε πολλές περιπτώσεις- κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εκτός δομών, δίχως στέγη και καμιά προστασία. Αυτό εν μέσω πανδημίας κι ενώ δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας που θα βοηθούσε στην ένταξη και ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στην Ελληνική πραγματικότητα, για να μπορούν να αναζητήσουν κάποια εργασία και στέγη, οδηγώντας τους έτσι στην κοινωνική περιθωριοποίηση.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ως οργάνωση των αγωνιστών/στριων της Εθνικής Αντίστασης, των μαχητών/τριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που δέχτηκαν απλόχερα την διεθνιστική βοήθεια των πρώην σοσιαλιστικών χωρών αλλά και άλλων χωρών, εκφράζει τη διεθνιστική αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή τους προκειμένου να σωθούν από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να συνεχίσει το πρόγραμμα για την εξασφάλιση στέγασης και στους πρόσφυγες-μετανάστες που παίρνουν άσυλο. Επίσης, να μεριμνήσει για την εφαρμογή προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας για τους ανθρώπους αυτούς προκειμένου, όσοι θελήσουν να μείνουν στη χώρα μας, να μπορούν να ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα. Τέλος, να επιτρέψει, διευκολύνοντας όσους θέλουν να φύγουν, να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ