“ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 650 € ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα κάγκελα είναι τις τελευταίες ημέρες “γαλάζιοι” αγροτοσυνδικαλιστές εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 € σε αγρότες εξισώνοντάς τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφού δεν φρόντισε να ανανεώσει την 5ετία απαλλαγής που είχε θεσπιστεί το 2014, όταν και εντάχθηκαν και οι αγρότες στο καθεστώς τήρησης βιβλίων.

Οπως επισημαίνουν ειδικά φέτος που λόγω του κορωνοϊού ο αγροτικός κόσμος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και όλοι παραδέχονται ότι απαιτούνται μέτρα στήριξής τους από την πολιτεία, έρχεται το υπουργείο Οικονομικών και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση επιβάλλοντας το χαράτσι.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές θεωρούν αδιανόητη τη στάση του κομματικού μηχανισμού και ιδιαίτερα του αγροτικού τμήματος της ΝΔ με τον γνωστό συνδικαλιστή και στέλεχος της ΝΔ Χρ. Σιδερόπουλο να ξεσπαθώνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb κατά των κομματικών.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του υποστήριξε ότι θα έπρεπε ήδη να υπάρχει συντονισμένη αντίδραση από κόμμα και βουλευτές με παρεμβάσεις στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όπως έγινε από τη βουλευτή Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Η κ. Σκόνδρα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, τονίζοντας το αδιέξοδο που δημιουργείται στον αγροτικό κόσμο του νομού Καρδίτσας, που καλείται σε αυτή την οικονομικά δύσκολη περίοδο να καταβάλει 650€ τέλους επιτηδεύματος.

Ταυτόχρονα είχε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Υπουργού, ζητώντας να μην επιβαρυνθεί αυτή την κρίσιμη στιγμή της επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας, ο πρωτογενής τομέας που εξάλλου αποτελεί την ραχοκοκαλιά για πολλούς οικονομικούς κλάδους και τομείς της ελληνικής περιφέρειας, όπως η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης η κ. Σκόνδρα έθεσε το ζήτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και αφού τον ενημέρωσε, ζήτησε τη στήριξη και παρέμβασή του ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα ανώδυνα για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ