Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η θέση της παράταξης όπως εκφράστηκε στη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δ.σ. από τον επικεφαλής της Αστ. Χατζηκράχτη

Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ, όπως φαίνεται, από τη σημαντική καθημερινή της παρουσία σε όλα τα συμβαίνοντα στο δήμο, έχει υιοθετήσει ένα νέο τρόπο λειτουργίας με την πρόσληψη ειδικών συμβούλων-συνεργατών. Αυτό είναι θέμα δικών της επιλογών και έχουν γνώση όλοι οι συνδημότες μας.

Προχθές ενημερωθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα, ότι θα γίνει «Αναμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Τυρνάβου» με την έγκριση μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο την 24η Ιουνίου 2020. Έχοντας περάσει 20 χρόνια από τα δημοτικά έδρανα, πρώτη φορά συναντώ τέτοια συμπεριφορά δημοτικής αρχής να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα σε συνεδρίαση δια περιφοράς, για ένα έργο που αφορά τον δήμο και την πόλη του Τυρνάβου, προϋπολογισμού 1.000.000 € και θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία.

Κατ’  αρχήν ψηφίζουμε υπέρ της έγκρισης της μελέτης του εν λόγω έργου, αποκλειστικά και μόνο για να μην χαθούν τα κονδύλια.

Κατά δεύτερον θεωρούμε ότι είναι ένα έργο όχι άμεσης προτεραιότητας για όλο το δήμο.

Δεν γνωρίζουμε στη μελέτη που έγινε, αν έχει ληφθεί υπ’  όψιν, ότι με τη λειτουργία του κυκλικού δακτυλίου στη βόρεια είσοδο της πόλης απελευθερώνεται το κέντρο και θα χρειαστούν ίσως και άλλες σοβαρές παρεμβάσεις.

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω στη   συγκεκριμένη  πρόσκληση θα μπορούσαν να μπουν και άλλες περιοχές ή συνοικίες του δήμου, παραμελημένες για χρόνια, που χρειάζονται έργα ανάπλασης και δημιουργίας χώρων πράσινου καθώς και έργα ανακαίνισης και διαμόρφωσης κτιρίων ιδιοκτησίας του δήμου. Εξάλλου τα χρονικά περιθώρια υπήρχαν με δεδομένου ότι η πρόσκληση άνοιξε 2 Δεκεμβρίου 2019.

Οι υποδομές, που χρειάζεται ο δήμος είναι σε πρώτη προτεραιότητα, κατά τη δική μας άποψη, η κατασκευή σχολείων (Δένδρα – Πλατανούλια) παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (στεγάζονται σε παλιά κτίρια), αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντισεισμικής προστασίας καθώς και η αποπεράτωση του κολυμβητηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ