ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιπροσωπεία μελών του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Την αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούσαν ο Συντονιστής του Τμήματος Υγείας, Γιάννης Καριπίδης και τα μέλη της γραμματείας του Τμήματος, Σπύρος Μητρούλας και Γιώργος Σφήκας.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΠΓΝΛ παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γεώργιος Κατσικονούρης, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, καθηγητής Γεώργιος Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών του νοσοκομείου, καθηγητής Γεώργιος Συρογιαννόπουλος και η καθηγήτρια μικροβιολογίας – υπεύθυνη για τα τεστ covid -19, Έφη Πετεινάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, σε πολύ θετικό κλίμα.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν οι πάγιες θέσεις του κόμματος για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του δημόσιου νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας ζητάει την σημαντική αύξηση του προυπολογισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο είναι το πιο υποχρηματοδοτημένο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.

Αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» του κόμματος που στον τομέα της υγείας προβλέπει ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανάπτυξη δικτύου κοινοτικών υπηρεσιών και Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ, «θωράκιση» των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας με δημιουργία μόνιμου μηχανισμού επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας και κάθε επιδημικής έξαρσης που απειλεί τη Δημόσια Υγεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ