ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ

Πλήρης επιβεβαίωση για το paidis.com και την αναφορά του στην πρόθεση δημιουργίας συλλόγου φίλων πύργου Χαροκόπου στη Γιάννουλη, αφού όπως έγινε γνωστό από ανθρώπους που μετέχουν στην κίνηση ορίστηκε σχετική συνάντηση που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύσταση του φορέα.

Η ανοιχτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Γιάννουλης (Αγ. Παντελεήμονας), όπου και αναμένεται να συζητηθεί το όλο θέμα και να ορισθεί υπηρεσιακό ΔΣ το οποίο και θα συντονίσει τις ενέργειες για την δημιουργία του συλλόγου και την διενέργεια εκλογών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ο σύλλογος θα έχει ως σκοπό τα εξής:

Τη διάσωση και αναστήλωση του πύργου Χαροκόπου και στη συνέχεια τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την αξιοποίηση του και μελλοντική χρήση του προς όφελος της περιοχής.

Την εφαρμογή δράσεων και ενεργειών που στοχεύουν γενικά στην ανάπτυξη, την προβολή της Γιάννουλης και την πρόοδο των κατοίκων της, είτε με ίδιες πρωτοβουλίες είτε σε σύμπραξη με τις Αυτοδιοικητικές και τις άλλες τοπικές Αρχές της Λάρισας.

Τη μέριμνα για τη διάσωση και ανάδειξη της ιστορίας και της Λαογραφίας της Γιάννουλης.

Τη διατήρηση και ανέγερση ιστορικών μνημείων και την οργάνωση εκδηλώσεων που θα συντελούν στην επίτευξη των στόχων αυτών και στην προβολή της Γιάννουλης γενικότερα.

Την επικοινωνία και συνεργασία με συγγενή σωματεία, που έχουν ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς σε άλλες πόλεις του εσωτερικού ή του εξωτερικού.

Πληροφορίες της σελίδας αναφέρουν πως οι άνθρωποι που πρωτοστατούν στην κίνηση για τη δημιουργία του συλλόγου έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του πύργου Χαροκόπου, ενώ έχουν απευθυνθεί και σε γνωστό αυτοδιοικητικό που στηρίζει την πρωτοβουλία και παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του νομικού συμβούλου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ