Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ του paidis.com για την πισίνα στο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο του Τυρνάβου διευκρινίστηκε σήμερα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΗΤ Ανδρέα Γιαννόπουλου ότι οι ναυαγοσώστες και οι γυμναστές κολύμβησης έχουν επιλεγεί από τον Νοέμβριο και δεν έχει γίνει η πρόσληψή τους για να ξεκινήσουν εργασία.

Η διαδικασία που δεν έχει ξεκινήσει είναι για την πρόσληψη ατόμων βοηθητικού προσωπικού στο πολυδύναμο αφού όπως υποστηρίζει δεν έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια από την πολιτεία.

Δείτε παρακάτω την απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΗΤ στο χθεσινό δημοσίευμα:

Έπειτα από σχετικό δημοσίευμα που έλαβε χώρα στις 25/6/2020 σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα,  και από αρκετά ερωτήματα που δεχθήκαμε από τους δημότες, θα ήθελα να τοποθετηθώ έτσι ώστε να διασαφηνίσω και φυσικά να μην αφήσω  οποιοδήποτε ερώτημα να πλανάται σχετικά με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου και φυσικά για τη λειτουργία της πισίνας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ορίζονται στη σχετική νομοθεσία για τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας προάσπισης της Δημόσιας Υγείας αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού  και συγκεκριμένα ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται για:

τον συστηματικό, επαρκή και κατά το δυνατόν συνεχή αερισμό όλων των χώρων ανά τακτά χρονικά

την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους χώρους των κολυμβητικών δεξαμενών: εξώστες θεατών, αποδυτήρια, αποχωρητήρια, καταιονητήρες (ντουζ), νιπτήρες, κρήνες κλπ. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής αφορά όλους όσοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της κολυμβητικής δεξαμενής (προσωπικό, χρήστες της δεξαμενής)

τον έλεγχο του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες

την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων

την αποφυγή πόσης νερού από το στόμιο της βρύσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με απευθείας επαφή με αυτό

την καθημερινή και τακτική κατά τη διάρκεια της ημέρας καθαριότητα και απολύμανση των αποχωρητηρίων καθώς και οποτεδήποτε παρουσιαστεί ανάγκη κατά την διάρκεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων

Συγκεκριμένα λοιπόν η ΚΕΔΗΤ με απόφαση της 13-2020/06-03-2020 έχει ζητήσει την έγκριση πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού (Συντήρησης Κολυμβητικής Δεξαμενής, Καθαριότητας  & συντήρησης περιβάλλοντος Χώρου) για την εύρυθμη λειτουργία της πισίνας.

Δυστυχώς όμως αν και εγκρίθηκε από την περιφέρεια, δεν έχει την τελική έγκριση από το Υπουργείο. Συνεπώς,  χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο θα διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, δεν μπορούμε να ορίσουμε την έναρξη της λειτουργίας της.

Επίσης όσον αφορά τους Ναυαγοσώστες, οι οποίοι είναι τρεις (3) αριθμητικά, αυτοί έχουν ήδη επιλεγεί στις 1/11/2019 με την 47/2019  απόφαση της ΚΕΔΗΤ (σύμφωνα με την  προκήρυξη 503/2-10-2019), και οι οποίοι αναμένουν να αναλάβουν υπηρεσία.

Συνεπώς λοιπόν, το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο παραμένει κλειστό όχι επειδή τα έξοδα λειτουργίας της είναι αρκετά μεγάλα

ούτε γιατί θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο

ούτε γιατί η ΚΕΔΗΤ δεν έχει λάβει άδεια για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών

Η επαναλειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών προϋποθέτει την λήψη και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις τους. Αναλυτικότερα, η χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών συνεπάγεται την ανάγκη αυστηρής τήρησης των όρων υγιεινής, την ανάγκη λήψης μέτρων ατομικής υγιεινής από τους λουόμενους και τους εργαζόμενους, την ανάγκη λήψης μέτρων για την καθαριότητα και απολύμανση των κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων καθώς και την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Η Δημοτική Αρχή καθώς επίσης και η ΚΕΔΗΤ έχουν σαν πρωταρχικό και κύριο μέλημα τους την προάσπιση της υγείας των δημοτών της, και όχι το οικονομικό συμφέρον, γεγονός το οποίο  έχουν αποδείξει έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα.

Μόλις το απαιτούμενο προσωπικό θα προσληφθεί και θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έτσι ώστε να λειτουργήσει καθόλα νόμιμα και φυσικά να τηρηθούν όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση της μετάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των λουομένων κατά τη χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής η πισίνα θα δοθεί προς χρήση στους λουόμενους δημότες της.

Απάντηση του paidis.com

1.Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ χθες ο ίδιος μιλώντας τηλεφωνικά με το paidis.com υποστήριζε ότι τα έξοδα είναι πολλά και ότι τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος πλήρωνε για τη λειτουργία της πισίνας, σήμερα στην γραπτή του ανακοίνωση, προφανώς μετά από τις πολλές αντιδράσεις των δημοτών σημειώνει ότι ουδέποτε μίλησε για κόστος, λες και ένας δημοσιογράφος με πολυετή συνεχή παρουσία στο χώρο του Τύπου επινόησε κάτι τέτοιο.

Εν πάση περιπτώσει το λάθος της ιστοσελίδας ήταν ότι δεν ζήτησε από την πρώτη στιγμή γραπτώς την απάντησή του για το θέμα. Τώρα όμως το paidis.com είναι υποχρεωμένο να ζητήσει γραπτώς την αρνητική απάντηση της πολιτείας για την πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού. Και επίσης να ζητήσει απάντηση γιατί ο δήμος δεν χρησιμοποιεί άτομα του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να λειτουργήσει άμεσα η πισίνα, αφού όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος έχει τη βούληση να τη λειτουργήσει.

Άλλωστε και άλλη χρονιά λειτούργησε η πισίνα με άλλο προσωπικό.

2: Να τονίσουμε επίσης και το αντιδεοντολογικό του όλου θέματος αφού ο πρόεδρος στέλνει την απάντησή του μαζικά σε πολλά ΜΜΕ όταν το συγκεκριμένο θέμα αφορούσε δημοσίευμα του paidis.com. Ισως να μην γνωρίζει από θέματα δεοντολογίας και γι’ αυτό ο δήμος έχει ανάγκη από την πρόσληψη δημοσιογράφου ως ενός ακόμη ειδικού συνεργάτη…

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com