Δ. ΤΣΑΛΤΑΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τη δική του πρόταση για την αξιοποίηση του δημοτικού καταστήματος που δεν πέτυχε να δημοπρατήσει η δημοτική αρχή μετά τις ενστάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δ.σ., καταθέτει σήμερα ο γνωστός αμπελωνίτης ζωγράφος – αγιογράφος Δημήτρης Τσάλτας, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις και από την πρόταση της Δ.Κ. περί δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου στο κτίριο.

Ο κ. Τσάλτας που γνωρίζει το χώρο του πάρκου όσο ελάχιστοι αφού εκεί πραγματοποιεί ατομικές ή συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής τα τελευταία 35 χρόνια υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο κτίριο πρέπει να γίνει δημοτικός χώρος τέχνης που θα αξιοποιείται τόσο για εκθέσεις όσο και ως εργαστήριο τέχνης.

Το συγκεκριμένο κτίριο σύμφωνα με τον κ. Τσάλτα είναι ιδανικό για την πραγματοποίηση μαθημάτων ζωγραφικής αφού διαθέτει φυσικό φωτισμό ημέρας ενώ ενδείκνυται και για ζωγραφική στην ύπαιθρο.

Σχολιάζοντας τώρα την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου σημειώνει:

“Να μην γινει λαογραφικό μουσείο αλλά να δοθεί στους καλλιτέχνες για εκθέσεις και μαθήματα τέχνης! δωρεάν για όλες τις ηλικίες και όλα τα έξοδα ας τα αναλάβει επιτέλους ο δήμος (φως, νερό, χρώματα πινέλα, τελάρα και διάφορα υλικά για την τέχνη).

Δεν το έκανε κανένας δήμαρχος ευκαιρία λοιπόν να το κάνει ο νέος!

Αν θέλετε πολιτισμό κύριοι έτσι πρέπει να γίνει. Διαφορετικά ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γιατί ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ