Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 

Η κυβέρνηση, προχώρησε με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην αναστολή της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Η σχετική απόφαση υλοποιείται μετά τη συνεργασία που είχε ο Πρωθυπουργός τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη όσο και με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έτσι πέρα από τις στοχευμένες ενέργειες ενίσχυσής τους για να αντιπαρέλθουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας προχωρά και στην αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος από μέρους τους.

Κάθε ευρώ που κερδίζουν οι αγρότες μας είναι προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ