Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Το σχόλιο της Άννας Βαγενά μετά τη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία 

Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία παρευρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άννα Βαγενά, επικροτώντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού καταλόγισε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα σοβαρά τρέχοντα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση του κόμματος και ανέλυσε τους άξονες του νέου κοινωνικού συμβολαίου που προτείνει η Αριστερά.

Μετά το πέρας της ομιλίας, η Άννα Βαγενά δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή η κοινωνία χρειάζεται να έρθει στην κυβέρνηση μία δυνατή προοδευτική συμμαχία. Οι καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα, μετά την υγειονομική κρίση, θα είναι ακόμα δυσκολότερες. Σε αυτό το άμεσο μέλλον, η μόνη ελπίδα για τις αδύναμες οικονομικά τάξεις, που ήδη πλήττονται, είναι μια κυβέρνηση με αρχές και αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της αριστερής σκέψης, αλλά και ανοικτή σε διαφορετικές απόψεις, εφόσον αυτές ανήκουν στις δυνάμεις της προόδου. Συμφωνώ απόλυτα με τον πρόεδρό μας ότι πρέπει να συστρατευτούν οι δυνάμεις που διέπονται από συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια, στρατηγική, σεβασμό στη διαφορετική άποψη, πατριωτισμό, εργατικότητα, καθώς και την πίστη ότι τον κόσμο τον αλλάζουν οι πολλοί .

Η κοινωνία χρειάζεται δίπλα της μία κυβέρνηση που δεν απευθύνεται σε τηλεθεατές, αλλά σε πραγματικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους της πραγματικότητας της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας, που αγωνιούν. Διότι η Ν.Δ. τα έχει καταφέρει πράγματι πάρα πολύ καλά, εξαιρετικά θα έλεγα, στον τομέα της επικοινωνίας. Ως κυβέρνηση, πιστεύει ότι μπορεί να χαλιναγωγεί την κοινωνία μέσω της τηλεόρασης και να χειραγωγεί αδίστακτα την κοινή γνώμη. Αυτή, όμως, η τηλεοπτική προπαγάνδα, γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίζεται.

Γι’ αυτό σήμερα είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα, το άνοιγμα του κόμματος σε νέους συναγωνιστές, σε ανθρώπους που παλεύουν μόνοι ή σε μικρές συλλογικότητες, σε τοπικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο, σε όλους όσους υψώνουν ανάστημα απέναντι στην αδικία, τη διαφθορά, την καταπάτηση των εργασιακών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την άνευ όρων πρόταξη του κέρδους. Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Οι πολλοί δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν, δυστυχώς, ακόμη περισσότερο. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ