ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε τις τελευταίες  ημέρες στη καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων κατά την ώρα αποκομιδής.  Διαχρονικά δεν είναι το πρώτο εργατικό ατύχημα στο Δήμο μας αλλά και συνολικά στους Ο.ΤΑ και η συχνότητα τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης, από την έλλειψη προσωπικού.

Στο όνομα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης προσωπικού, καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς, παραβλέπονται οι αντίξοες συνθήκες εργασίας  και καταστρατηγούνται τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται.

Καθημερινά ρισκάρουμε τη ζωή μας, ενώ σήμερα αμφισβητείται ακόμα και η επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων σε συγκεκριμένους τομείς (καθαριότητα, πράσινο, Τ.Υ. κ.λ.π) η κυβέρνηση που σχεδιάζει την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε αυτές τις επικίνδυνες υπηρεσίες.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας,  είχε και έχει πρώτο μέλημα στην δράση του, την ασφάλεια πρώτα και πάνω από όλα των συναδέλφων και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με την δράση του και το γνωρίζουν καλά όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού.

Δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα σε όλους αυτούς που χρόνια αποκαλούσαν τεμπέληδες και βολεμένους τους εργαζόμενους στο Δήμο και κυρίως στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τάχα για τον τραυματισμό των  εργαζομένων.

Ούτε όμως και σε αυτούς που αναζητούν μικροπολιτικά παιχνίδια.

Έτσι κι αλλιώς μας ξέρουν και τους ξέρουμε, πάντα ήταν ή απέναντι μας, ή αδιαφορούσαν, ή στην καλύτερη περίπτωση μας χόρταιναν με κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Οργανώνουμε την πάλη μας και διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωή μας:

  • Να ληφθούν από το Δήμο Λαρισαίων όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών.
  • Οργάνωση εργασίας με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας του εργαζόμενου.
  • Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματούν την λειτουργία υπηρεσιών αν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να θυσιάζουμε την υγεία μας και το σύνολο των δικαιωμάτων μας στο βωμό του κέρδους, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, για την ανατροπή στο σύνολό της, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ευχόμαστε στη  συναδέλφισσα  περαστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ