ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Είκοσι νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Η σημερινή ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στη Λάρισα με δεδομένο ότι το ένα από τα κρούσματα εντοπίστηκε στο νομό και αφορά νεαρή γυναίκα που ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αύριο αναμένεται να ξεκινήσει ιχνηλάτηση των κοντινών της επαφών.

Το νέο αυτό κρούσμα το πρώτο μετά από σχεδόν ένα μήνα επιβεβαιώθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες. 766 (22,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.900 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ακόμα έναν καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα 20 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, τα 9 είναι εισαγόμενα από πτήσεις, 4 από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, δύο εντοπίστηκαν στην Αττική, 2 στην Καστοριά, και από ένα στην Κοζάνη, τη Σύρο και τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ