ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περίσσευε η αγανάκτηση το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας, όπου, μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για πανελλαδική ημέρα κινητοποίησης ενάντια στο σημερινό ΕΛΓΑ και τις πρακτικές του, πραγματοποιήθηκε Πανθεσσαλική κινητοποίηση.

Ομοσπονδίες, Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση εκφράζοντας την πρόθεσή τους «να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής που θα επιφέρει νέες αυξημένες εισφορές και μικρότερες αποζημιώσεις».

«Η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ δεν πάει άλλο, αφού σε όλη τη χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του, την ώρα που η καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις των δικαιούχων φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100%», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι αγανακτισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτώντας τα εξής:

“Άμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων που είναι δικά μας χρήματα και ενώ ήδη έχουμε προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ.

ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές μας.

ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.

Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ