«YOU WILL NEVER WALK ALONE»: ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «βίντεο» διακρίθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου στο  διαδικτυακό διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης με τίτλο: «Σκέφτομαι και Δρω, Περιγράφω αυτό που Ζω».. Το σκεπτικό του διαγωνισμού είχε να κάνει με τα συναισθήματα που ένιωθαν τα παιδιά τις μέρες τις πανδημίας και του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι τους. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 37 σχολικές μονάδες και πάνω από 500 μαθητές/τριες έστειλαν τα έργα τους στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας.

Το 4ο Δημοτικό Τυρνάβου συμμετείχε στο διαγωνισμό με το διαθεματικό project: «You will never walk alone» που υλοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί διαφορετικών ειδικοτήτων του Σχολείου στις μέρες της καραντίνας αξιοποιώντας πλατφόρμες και τεχνικές σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ξεκινώντας από το ομότιτλο τραγούδι, με το ιδιαίτερα συμβολικό νόημα, ύμνο κάποιων σημαντικών ποδοσφαιρικών ομάδων όπως η Liverpool, τα παιδιά μελέτησαν του στίχους του που έγιναν ύμνος για το νοσηλευτικό προσωπικό, τα πληρώματα άμεσης βοήθειας και για τα θύματα της πανδημίας Covid19 και κατανόησαν γιατί είναι πιο σημαντικό από έναν απλό αθλητικό ύμνο!!!

Το τελικό προϊόν του project είναι ένα βίντεο με τα παιδιά να τραγουδούν, το καθένα από το σπίτι του, να μοιράζονται τις στιγμές τους και να δίνουν δύναμη το ένα στο άλλο https://www.youtube.com/watch?v=45XGtY0qEhE&t=1s.

Για το project δημιουργήθηκε μάθημα στο eclass, και εκεί οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ανέβασαν το υλικό τους για να έχουν πρόσβαση οι μαθητές. Μέσω WEBEX στο μάθημα της Γεωγραφίας «επισκέφθηκαν» εικονικά διαφορετικές χώρες τις Ευρώπης και ενημερωθήκαν για δράσεις αλληλεγγύης που γίνονται εκεί.

Στο μάθημα των Αγγλικών μελέτησαν τους αγγλικούς στίχους του τραγουδιού, επισκέφθηκαν τον ιστότοπο της ομάδας της Liverpool, έφτιαξαν αφίσες και έπαιξαν ψηφιακά παιχνίδια με το λεξιλόγιο. Στο μάθημα της Μουσικής, έγιναν χορωδία και τραγούδησαν «ζωντανά» το τραγούδι όλοι μαζί. Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής έκαναν «τηλε-προπόνηση» όπως οι παίκτες της Liverpool και έπαιξαν παιχνίδια για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Τέλος, στο μάθημα των Εικαστικών δημιούργησαν αφίσες και συνθήματα ακολουθώντας τις οδηγίες της εκπαιδευτικού.

Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκης έκανε την τελική επιλογή των έργων και βράβευσε όλα τα διακριθέντα σχολεία προσφέροντας στους μαθητές εκτός από επαίνους και προσωπικά δώρα  σαν ανάμνηση της όμορφης αυτής συμμετοχής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ