ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το κουβάρι μιας μάλλον μπερδεμένης αν όχι ύποπτης υπόθεσης καλείται να ξεμπερδέψει η Εισαγγελία Λάρισας μετά τις καταγγελίες της δημοτικής συμβούλου του ΔΣ Τυρνάβου, εκλεγμένης με την παράταξη της ΛΑΣΥ Διαμάντως Μπάσμπα, που κάνουν λόγο για  παράνομη χρήση των εγκαταστάσεων των δημοτικών σφαγείων Αμπελώνα από φιλοζωική της Λάρισας (Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L.) χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του paidis.com τα απανωτά σχόλια για «αποθήκευση» ζώων σε εγκαταστάσεις των σφαγείων κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά της κ. Μπάσμπα, η οποία περί τα τέλη της περασμένης εβδομάδας επισκέφθηκε τον χώρο δηλώνοντας την ιδιότητά της, για να βρεθεί αντιμέτωπη με τρία άτομα που συστήθηκαν ως μέλη του φιλοζωικού σωματείου και της επέτρεψαν να κινηθεί μόνο στον αύλειο χώρο, απαγορεύοντάς της την είσοδο στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων!

Σημειώνεται πως στον αύλειο χώρο περιφερόταν ελεύθερο ένα σκυλί, ενώ 4-6 ακόμη ζώα εντοπίστηκαν σε κλουβιά, την ώρα που από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων ακουγόταν συνεχώς γαβγίσματα που δημιουργούσαν την εντύπωση πως αρκετά ενήλικα σκυλιά αλλά και κουτάβια βρίσκονταν μέσα, διαβιώντας κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η δημοτική σύμβουλος μπρος στην άρνηση που εισέπραξε για είσοδο στις εγκαταστάσεις των σφαγείων επικοινώνησε άμεσα με το Α.Τ Τυρνάβου, με περιπολικό να κάνει την εμφάνισή του στον χώρο δίχως ωστόσο να έρχεται σε επαφή με τα μέλη της φιλοζωικής, τα οποία είχαν αποχωρήσει νωρίτερα, ενώ η κ. Μπάσμπα προχώρησε την επομένη σε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για το θέμα.

Η υπόθεση, μετά τις ενέργειες της κ. Μπάσμπα, έφτασε και στην Εισαγγελία, ενώ πληροφορίες θέλουν αρμόδιο εισαγγελέα να έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της.

Υπενθυμίζεται τέλος πως στο παρελθόν οι εγκαταστάσεις των σφαγείων είχαν χρησιμοποιηθεί προσωρινά από το ίδιο σωματείο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου (κατά πλειοψηφία) αλλά και από αλλοδαπούς κτηνιάτρους στο πλαίσιο προγράμματος που είχε υλοποιηθεί στην περιοχή για την περισυλλογή, σήμανση, στείρωση και καταγραφή των αδέσποτων.

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Εν τω μεταξύ πολλά ερωτήματα προκαλούν οι πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί πλήρως, σύμφωνα με τις οποίες ο δήμος Τυρνάβου έδωσε προς υιοθεσία κάποια αδέσποτα για τα οποία επίσης δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου.

Τα θέματα του σφαγείου αλλά και της υιοθεσίας αναμένεται να απασχολήσουν την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ