ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ… ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΣΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξάντλησε την αυστηρότητά του ο δήμος της Λάρισας που μετά από καταγγελία βεβαίωσε πρόστιμο ύψους 48 ευρώ στον Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία για την τοποθέτηση καλαίσθητων γλαστρών και ζαρντινιέρων στην πρόσοψη του συλλόγου, που παρά το ότι άφηναν διάδρομο για διερχόμενους μα και λειτουργούσαν και ως «ασπίδα» για τυφλό ζωάκι που φιλοξενείται στον σύλλογο, ενόχλησαν με την παρουσία τους, με τον «Ελεύθερο» να δέχεται την επίσκεψη της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο δικηγόρος του σωματείου επικοινώνησε με τους αρμόδιους του δήμου Λαρισαίων ζητώντας αυτοψία μα και καθοδήγηση για την προμήθεια της άδειας χρήσης πεζοδρομίου, ωστόσο όλοι βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, αφού αντί της τηλεφωνικής συνεννόησης που περίμεναν τους προέκυψε… μπιλιετάκι ύψους 48 ευρώ.

«Πρόκειται για πανελλήνια πρωτιά να επιβληθεί πρόστιμο σε φιλοζωική! Ναι μεν σύμφωνα με τις διατάξεις παρανομήσαμε, ωστόσο ήρθαμε σε επαφή με τον δήμο προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για τη χρήση του πεζοδρομίου και ως αντίδραση εισπράξαμε πρόστιμο», δηλώνει στο paidis.com ο πρόεδρος του «Ελεύθερου» Δ. Τσιόναρος, σημειώνοντας μάλιστα πως ο σύλλογος θα υποβάλλει ένσταση.

«Κύριοι εμείς με 48 ευρώ ταΐζουμε 30 ζωάκια μια εβδομάδα!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!», σχολίασε με πίκρα το σωματείο την επιβολή του προστίμου, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως παρά την άμεση κινητοποίηση και την εφαρμογή του νόμου, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η σελίδα, τόσο τα στοιχεία του προέδρου (όνομα) όσο και η διεύθυνση του συλλόγου έχουν καταχωρηθεί λάθος!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ