ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Αναφορά στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ του νομού Λάρισας κ. Στέλλα Μπίζιου, με την οποία ζητάει την ενίσχυση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων.

Όπως σημειώνει στη σχετική αναφορά η Λαρισαία βουλευτής, ο κλάδος του τουρισμού είναι αναμφισβήτητα από τους βαρύτερα πληττόμενους από την πανδημία του Covid-19 στην Ελλάδα. Τα τουριστικά λεωφορεία και τα τουριστικά γραφεία, ως μέρος της τουριστικής βιομηχανίας, είναι από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο αφού έκλεισαν τα σύνορα, ακυρώθηκαν σχολικές εκδρομές, απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Με δεδομένα δε την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της διεθνούς τουριστικής περιόδου και την  διστακτικότητα – για οικονομικούς ή υγειονομικούς λόγους – των Ελλήνων τουριστών, οι προβλέψεις για οικονομική ανάκαμψη του κλάδου είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αφού η κίνηση αναμένεται κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, συνέπεια όλων των παραπάνω είναι οι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων να συσσωρεύουν χρέη και να δυσκολεύονται στην εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Η κ. Μπίζιου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και εξέφρασε την βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα εξετάσει τις δυνατότητες ανακούφισης και ενίσχυσης των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και τουριστικών γραφείων αναγνωρίζοντας τον κομβικό τους ρόλο στην τουριστική μας βιομηχανία.

«Οι επαγγελματίες της αγοράς γνωρίζουν πως η κυβέρνηση μας εργάζεται με σχέδιο και στρατηγική για την αποκατάσταση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, της ομαλότητας στην αγορά καθώς και για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία», καταλήγει στη δήλωση της η κ. Μπίζιου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com