ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ κ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Ανακοίνωση της “Πόλης που Θέλπουμε” την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι

Με έκπληξη διαβάσαμε χθες τις ευχαριστίες που εξέφρασε ο πανηγυρίζων δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, για την δήθεν επιχορήγηση του 1,23 εκ. € που πήρε ο δήμος για να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές του.

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι ο κ. Κόκουρας προσπάθησε να μας πείσει ότι έγινε μία κοσμογονία στο δήμο μας, ξεχνώντας φυσικά να πει ότι οι δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές, από τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών έπαιρναν διάφορα ποσά ως επιχορήγηση για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και το κυριότερο χωρίς καμία υποχρέωση να επιστρέψουν πίσω ούτε ένα ευρώ αυτών των επιχορηγήσεων.

Επειδή φαίνεται ότι αυτός και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν επιλεκτική μνήμη τους θυμίζουμε ότι το όχι και τόσο μακρινό 2013 επί δημαρχίας Ν. Μαλάκου ο τότε υπουργός Εσωτερικών επιχορήγησε με περισσότερα από 3 εκ. € το δήμο Τυρνάβου για να πληρώσει ληξιπρόθεσμα, ενώ περισσότερο από 1 εκ. € επιχορήγηση πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών και η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Π. Σαρχώση επίσης για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα.

Και ενώ στα ταμεία του δήμου τα προηγούμενα χρόνια «μπήκαν» πάνω από 4 εκ. € τα οποία «έπεσαν» ως «ζεστό» χρήμα στην αγορά και ο δήμος δεν επέστρεψε ούτε ένα ευρώ, έρχεται σήμερα η δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα να πανηγυρίσει για την απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου να δώσει στο δήμο 1,23 εκ. € από τα οποία ο δήμος θα επιστρέψει στο κράτος το 60% δηλαδή 738.000 € μέσω παρακράτησης από τους ΚΑΠ σε δόσεις, γεγονός που υποθηκεύει το μέλλον του δήμου μας και φορτώνει βάρος και στις επόμενες δημοτικές αρχές.

Για όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν κ. Κόκουρα αυτό είναι δανεισμός του δήμου και όχι επιχορήγηση και είναι απαράδεκτο να πανηγυρίζετε αντί να διαμαρτυρηθείτε και να απατήσετε επιχορήγηση και όχι δάνειο, εκτός και αν εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του κόμματός σας και όχι το συμφέρον του δήμου που κληθήκατε να υπηρετήσετε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ