ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΚΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Υπόνοιες για εμπρησμό εκφράζουν στην περιοχή

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Συκέα Ελασσόνας, προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να απευθύνω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στις δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελασσόνας και Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ελασσόνας και της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή 3 Ιουλίου μετά τις 12:00, σε αγροτική περιοχή, πλησίον του οικισμού της Συκέας Ελασσόνας.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο για τη διαρκή επικοινωνία και υποστήριξη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Λιούπα, τους Διοικητές Π.Υ. Ν. Λάρισας κ. Ζήση Μπρούζα, Π.Υ. Ελασσόνας κ. Δημ. Τζιβή, Α.Τ. Ελασσόνας κ. Π. Μουταφίδη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας Π.Θ. κ. Βασ. Καραλή.

Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στην προϊσταμένη πολιτικής προστασίας του Δήμου Ελασσόνας κ. Μελ. Δάσιου, η οποία μετά από μεθοδική δουλειά και άριστο συντονισμό των ιδιωτών εργολάβων πολιτικής προστασίας εξασφάλισε την άμεση κινητοποίησή τους και έτσι αποφεύχθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού.

Τέλος, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Κίμωνα Τσούρη, ο οποίος συντόνισε επιτόπου τις δυνάμεις του Δήμου Ελασσόνας (5 φορτωτές και 1 JCB), επεμβαίνοντας με αυταπάρνηση μέσα στις εστίες της φωτιάς, και τους εθελοντές συνδημότες που συνέδραμαν με κάθε μέσο και συνεργάστηκαν άψογα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Δήμος Ελασσόνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες ασφάλειας και να ειδοποιούν χωρίς καθυστέρηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199».

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Π.Υ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΕΑ

Επιτόπου στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στο μικροσκόπιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Συκέα Ελασσόνας, με τις φλόγες να φτάνουν μια ανάσα από το χωριό και τα χειρότερα να αποφεύγονται χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας, αυτοδιοικητικών και κατοίκων που έσπευσαν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της σελίδας εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 60 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λίγο έξω από την κοινότητα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι και αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ επιτόπου έσπευσαν τουλάχιστον 4 υδροφόρα οχήματα, που με 10 πυροσβέστες και τη σύμπραξη πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενου από 8 άτομα έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες έχοντας την υποστήριξη χωματουργικών μηχανημάτων της Περιφέρειας και του δήμου Ελασσόνας που βοήθησαν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης για την προστασία του χωριού.

Το δύσβατο της περιοχής και οι άνεμοι που έπνεαν δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που γύρω στις 7 το απόγευμα έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, που κατέκαψε κυρίως υπολείμματα καλλιεργειών, χαμηλή βλάστηση και βάτα.

Επιτόπου έσπευσαν και στελέχη της Περιφέρειας, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  Βασίλη Καραλή να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής, που μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες απέτρεψε τον όποιο κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στην κοινότητα της Συκέας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com