ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου

Η θέση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων  για την υπόθεση της δέσμευσης ακινήτων του Δημοσίου  από το λεγόμενο «Υπερταμείο» είναι γνωστή και καταγεγραμμένη.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα ο Δήμος Λαρισαίων  τάχθηκε κατά της  απόφασης μεταβίβασης σημαντικών ακινήτων της πόλης. Με εντολή του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  πραγματοποίησαν άμεσα  ελέγχους και  εντόπισαν 47 ακίνητα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Λάρισας. Μάλιστα, ο Δήμος Λαρισαίων ήταν ο πρώτος Δήμος στην χώρα που προέβη σε ενέργειες και έστειλε έγκαιρα στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα την σχετική λίστα με τα ακίνητα που έπρεπε να εξαιρεθούν.

Επίσης, σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει να μην μεταβιβαστούν στο ΕΤΑΔ κανένα από τα παραπάνω 47 ακίνητα, σε σύνολο 121 ακινήτων που βρίσκονταν στα όρια του Δήμου μας. Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε ισχύ.

Είναι  αυτονόητο ότι με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση και  το ΕΤΑΔ οφείλουν να αποδεσμεύσουν όλα τα ακίνητα δικαιώνοντας τις ενέργειες και τις κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Λαρισαίων παρακολουθεί στενά το θέμα με στόχο να υλοποιηθεί γρήγορα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συντάσσεται με όλους τους θεσμικούς παράγοντες που κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως και πολλές άλλες της τελευταίας δεκαετίας που  αναστάτωσαν και επέφεραν θλιβερά αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία  αποτελούν απότοκα των πολιτικών που οδήγησαν στην μεγάλη κρίση χρέους, στην χρεοκοπίας της χώρας και στην περίοδο των Μνημονίων που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Το πολιτικό μας σύστημα και το πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του, οφείλει να εργάζεται  προκειμένου ποτέ πια να μην υπάρξουν Μνημόνια και αυστηρή επιτήρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ