ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάκης Κουκάλας

Θεμελιώδης επιλογή και υποχρέωση τής πολιτείας και συγκεκριμένα στην περίπτωση μας τού Δήμου γιατί αυτός και μόνο αυτός είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα των νεκροταφείων είναι η αξιοπρέπεια απέναντι στον κάθε δημότη-άνθρωπο. Σ’αυτό το σκέλος ορίζεται και η απόδοση τιμών στους νεκρούς, ζήτημα πού άπτεται τής μεταθανάτιας αξιοπρέπειας καθώς είναι βασικά και κρίσιμα τόσο από ηθικής όσο και από συναισθηματικής αξίας για τον κάθε δημότη-πολίτη.

Για αυτό και η αναφορά και επισήμανση παραλείψεων βοηθά στην επίλυση τους αν φυσικά υπάρχει θέληση και διάθεση και από τον Δήμο. Περίεργο είναι πώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν αντιλήφθηκε κάτι.

Ποσώς νοιάζει τον κάθε δημότη πώς φέρεται ο κάθε δήμαρχος απέναντι στους συμβούλους του ή στους υπαλλήλους, φωνή και λογική έχουν ας αντιδράσουν. Ακόμα και ο λαός μπορεί να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να χειροκροτήσει ή να αποδοκιμάσει έστω και με την ψήφο του τον κάθε δήμαρχο και δημοτική αρχή.

Νοιάζει όμως και πολύ μάλιστα όλους εμάς αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο νεκροταφείο Αμπελώνα. Επειδή οι δικοί μας άνθρωποι πού είναι εκεί δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε εμείς.

Απογοήτευση και εκνευρισμό μονό προκαλεί η σημερινή κατάσταση τού νεκροταφείου. Τα χόρτα άρχισαν να σκεπάζουν τούς τάφους, απόκτησαν κορμό, έγιναν δέντρα και κλείνουν τούς διαδρόμους, μέχρι και καραγάτσι φύτρωσε σ’έναν τάφο.

Τώρα θα μου πείτε εδώ δεν μπορούμε να φροντίσουμε το πράσινο και τα δέντρα των “ζωντανών” θα φροντίσουμε αυτών πού δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν.

Όταν ένας Δήμος δεν μπορεί να φροντίσει για την καθαριότητα των νεκροταφείων τότε είναι άξιος τής μοίρας του. Και δεν στέκουν δικαιολογίες λόγω έλλειψης προσωπικού ή οικονομικών πόρων. Ας πάνε όλοι μαζί με επικεφαλής τον δήμαρχο, τούς συμβούλους και τούς ακριβοπληρωμένους ειδικούς συμβούλους και ας το καθαρίσουν σε εθελοντική βάση ή ας βάλουν απ’ την τσέπη τους ή το μισθό τους μερικά μεροκάματα να καθαριστεί ο χώρος.

Δεν αξίζει και δεν τιμά τούς γονείς μας, τα αδέλφια μας, τούς φίλους μας και όλους τούς συγγενείς μας μία τέτοια άθλια και βρώμικη κατάσταση.

Ντροπή- Ντροπή- Ντροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ