ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ)

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για της διαδηλώσεις ζήτησε με μαχητική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ καλώντας σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε ένα ν/σ που όπως τονίστηκε «προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση».

«Στο στόχαστρο μπαίνει κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, ενώ φθηνό άλλοθι  αποτελεί ο  ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο δήθεν “βάζει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού εξαιτίας διαδηλώσεων μικρών και ολιγάριθμων ομάδων», τονίστηκε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης.

«Η ανάθεση στην Αστυνομία υπερεξουσιών, η ενίσχυση του κατασταλτικού  ρόλου του Λιμενικού Σώματος, με χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, η εισαγωγή απαγορεύσεων με κριτήριο τον “σκοπό” της συγκέντρωσης και τον αριθμό των συμμετεχόντων, οι προληπτικοί περιορισμοί που θέτει, η δυνατότητα να αποφασίζεται η απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή, η υποχρεωτική γνωστοποίηση στις αρχές των στοιχείων των οργανωτών με στοιχεία ταυτότητας, η σαφής  πρόβλεψη για την έναρξη – λήξη – διαδρομή της συγκέντρωσης, αποτελούν αντιδραστικές κλιμακούμενες όψεις ενός νομοσχεδίου που η μήτρα του βρίσκεται στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις “λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας”» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του κόμματος.

«Συλλογικά οργανωμένοι, απειθαρχούμε, θα το ακυρώσουμε στην πράξη. Έχουμε πείρα. Σε αυτή την κατεύθυνση ο αγώνας συνεχίζεται», έκλεισε την ομιλία της, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ