ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ Ο Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Το όνειρο της επιστροφής στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια, γίνεται πραγματικότητα για την ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμπελώνα!

Οι Αμπελωνίτες, σε μια αθλητική χρονιά, που διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες κέρδισαν τις ανόδους σε μεγαλύτερες κατηγορίες βάσει βαθμολογιών, εν τούτοις κλήθηκαν να αγωνιστούν σε παιχνίδι μπαράζ με την ομάδα της Αγριάς, την οποία και κέρδισαν με 67 – 54.

Έτσι, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμπελώνα, γίνεται από τις ελάχιστες ομάδες της Ελλάδας, που κέρδισε την άνοδο εντός γηπέδων και ακολουθεί στην μεγάλη κατηγορία τον Αλμυρό και τους Γόμφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί πλέον την μοναδική ομάδα του ν. Λάρισας στη Γ’ Εθνική και μαζί με την ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, που αγωνίζεται στη Basket League και τον Γ.Σ. Φαρσάλων, που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, αποτελούν τους τρεις εκπροσώπους του νομού στα Εθνικά Πρωταθλήματα Καλαθοσφαίρισης της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Αμπελώνα κ. Σταύρος Κωτούλας μετά την μεγάλη νίκη, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το Αμπελωνίτικο μπάσκετ.

Η επιστροφή της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, δικαιώνει τους κόπους και την επιμονή μας.

Από το 2017, που αναλάβαμε τα ηνία του Συλλόγου, δημιουργήσαμε μια ομάδα που την σέβονται όλοι, μια ομάδα που επί τρία ολόκληρα χρόνια δεν έπεσε ποτέ από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μια ομάδα που έμαθε να βγαίνει πιο δυνατή από τις αποτυχίες της, μια ομάδα που στα δύσκολα προασπίστηκε το άθλημα, μια ομάδα – οικογένεια.

Συγχαρητήρια στην ΕΣΚΑΘ και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ντούγκο για τις προσπάθειές τους να ανέβουν στη Γ’ Εθνική 3 ομάδες, καθώς το επίπεδο της Α1 ΕΣΚΑΘ είναι ιδιαίτερα υψηλό και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή και τον βοηθό προπονητή της ομάδας μας, Λευτέρη Χαντζιάρα και Ανδρέα Γιαννόπουλο για την τεράστια συνεισφορά τους σε αυτή την επιτυχία.

Όλους τους αθλητές της ομάδας μας, που κατέθεσαν την ψυχή τους και τίμησαν την φανέλα του συλλόγου μας με τον καλύτερο τρόπο και όλους τους φιλάθλους της πόλης μας, που όλα αυτά τα χρόνια αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και έγιναν ο έκτος παίχτης μας.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας, που σε εποχές δύσκολες, εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Ακόμη, θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφέρω ότι συμβολή στην μεγάλη αυτή επιτυχία έχει και η προηγούμενη διοίκηση, καθώς το 2017 μας παρέδωσαν έναν υγιέστατο Σύλλογο και έκτοτε είναι πάντα δίπλα μας, όπως και όλοι οι όσοι διετέλεσαν διοικητικοί από το 1986 ως σήμερα.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τη γυναίκα και τα παιδιά μου, που αντέχουν τους ρυθμούς μου και όλα τα μέλη της σημερινής Διοίκησης, που με εμπιστεύτηκαν για να προχωρήσω μπροστά, που πίστεψαν στο όραμα της Γ’ Εθνικής και όλοι μαζί, ενωμένοι καταφέραμε έναν άθλο.

Τα καλύτερα είναι μπροστά…

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Ο Θ. ΠΑΙΔΗΣ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής στην οποία αναφέρει:

“Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου και ο Αμπελώνας  δίκαια πανηγυρίζει  την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.

Συγχαρητήρια στην ομάδα , την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο Αμπελώνα που πέτυχαν την άνοδο στην Γ’ Εθνική  με μια άνετη νίκη  σε έναν αγώνα μπαράζ απέναντι  σε έναν πολύ άξιο και δυνατό αντίπαλο όπως η ομάδα της Αγριάς .  Είναι μία επιτυχία που απηχεί τη συστηματική   και  οργανωμένη δουλειά   που γίνεται στον Σύλλογο. Καλή συνεχεία και πολλές επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ