ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΝΝΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Σε απόγνωση οι καλλιεργητές του Κραννώνα του δήμου Κιλελέρ που με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρυσαν τις τεράστιες ζημιές που άφησε πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή του «Κάμπου», με τα έντονα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατούς ανέμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τουλάχιστον 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρέθηκαν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων και της καταρρακτώδους βροχής, ενώ οι απανωτές χαλαζοπτώσεις αποτελείωσαν τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Σημαντικότατες ζημιές  υπέστησαν καλλιέργειες βαμβακιού, ντομάτας, πατάτας, κρεμμυδιών, μπάμιας κλπ., ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ζημιές και σε αποθήκες και κτηνοτροφικές μονάδες, όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων «ξηλώθηκαν» στέγες και εγκαταστάσεις, ενώ πολλές δεν γλύτωσαν πλημμυρίζοντας από τον μεγάλο όγκο των υδάτων.

Σε απόγνωση κάτοικοι της κοινότητας, που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται για μια ακόμη φορά, ζητούν άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μετά τη ζημιά που υπέστησαν.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ