ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πλήρης επιβεβαίωση για το paidis.com, καθώς μετά τα δημοσιεύματα και την αναφορά του στην πρόθεση δημιουργίας συλλόγου φίλων πύργου Χαροκόπου στη Γιάννουλη ήρθε και η επίσημη πρόσκληση μέσω δελτίου τύπου για τη συνάντηση, που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύσταση του φορέα.

Θυμίζουμε πως το εμβληματικό «Κονάκι Χαροκόπου» ανήκει πλέον σε ιδιώτη, ενώ η ανοιχτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Γιάννουλης (Αγ. Παντελεήμονας), όπου και αναμένεται να συζητηθεί το όλο θέμα και να ορισθεί υπηρεσιακό ΔΣ το οποίο και θα συντονίσει τις ενέργειες για την δημιουργία του συλλόγου και την διενέργεια εκλογών.

«… Δυστυχώς όμως και το κύριο κτίσμα και τα βοηθητικά αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος του οικοπέδου, εγκαταλείφθηκαν με αποτέλεσμα την πλήρη ερημοποίησή του και πλέον τον ορατό κίνδυνο κατάρρευσής του. Και ενώ το κτίριο λόγω της ισχυρής κατασκευής του μπόρεσε να ξεπεράσει τις θεομηνίες και κακουχίες όπως αυτή της κατοχής κατά την οποία επιτάχθηκε από τους Γερμανούς ως στρατηγείο, φαίνεται ότι δεν πρόκειται πλέον να επιβιώσει για πολύ από τις φθορές που συσσωρεύει η εγκατάλειψη, ο χρόνος και η κρατική αδιαφορία. Σήμερα η εικόνα του είναι αποκαρδιωτική καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή αφού στέκει ξεχασμένο “απομεινάρι” μιας αλλοτινής εποχής…», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που στάλθηκε «ο σύλλογος θα έχει βάση εθελοντική και αφιλοκερδή αφού οι ενέργειές του αποσκοπούν σε κύριους και μοναδικούς στόχους όπως την αναστήλωση του «πύργου» ώστε να αποτελέσει χώρο αξιοποιήσιμο για πλήθος δράσεων. Μέσα από αυτές επιθυμούμε την προβολή και ανάδειξη τόσο της Γιάννουλης και των κατοίκων της όσο και ολόκληρου του νομού. Επίσης στοχεύουμε και επιθυμούμε τη συνεργασία –σύμπραξη με τις τοπικές και Αυτοδιοικητικές αρχές της Λάρισας αλλά και με διάφορα σωματεία ή Συλλόγους που θα δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον με εμάς», ενώ η πρόσκληση καταλήγει ως εξής:

“Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια που είναι ακόμη στα «σπάργανα», καθώς αισθανόμαστε ότι οφείλουμε να μεριμνήσουμε και ταυτόχρονα να προασπίσουμε τη διατήρηση τέτοιων μοναδικών ιστορικών μνημείων. Η διάσωση του «Πύργου της Γιάννουλης» θα συμβάλλει και θα ζωντανέψει τη λαογραφία της Θεσσαλίας αφού το ίδιο το αρχοντικό αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Σκοπός αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης είναι να συνδράμουμε από κοινού για τη δημιουργία του συλλόγου ώστε να προβούμε στις επιθυμητές επιδιώξεις μας.

Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα η παρουσία σας”.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Π. Μάντης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ