Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ 3 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα ενώ κατασχέθηκαν 4 αυτοκίνητα και περισσότερες από 11.000 €

Εξακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (06-07-2020) σε περιοχή του νομού Λάρισας (Τύρναβος), από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα – μέλη των εγκληματικών ομάδων, εκ των οποίων οι δύο (2) ιθύνοντες των ομάδων.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 14-01-2020 έως χθες (06-07-2020), οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ιθύνοντες των προαναφερόμενων εγκληματικών ομάδων ήταν άτομα, ηλικίας 38 και 41 ετών, αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή σε αυτές συνολικά (24) ακόμη ατόμων, τα οποία δε συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα pτης παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της ληστείας, της κλοπής και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (3) κιλά και (41,2) γραμμάρια ηρωίνης, σε στερεά μορφή (πλάκα),
  • (77) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • (4) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,
  • (2) ζεύγη πινακίδων Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων,
  • (1) ανιχνευτής μετάλλων,
  • (10) πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
  • (17) κινητά τηλέφωνα και
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (11.745) ευρώ.

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 16-05-2020 σε περιοχή του νομού Λάρισας, όπου οι δράστες, με την απειλή χρήσης βίας, αφαίρεσαν από την οικία της ηλικιωμένης χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν (17) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 23-11-2019 έως 05-06-2020 στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή αυτής.

Σημειώνεται ότι, μέλη των ανωτέρω εγκληματικών ομάδων έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ