ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Οργάνωσης Παραγωγών Γαία Φρούιτ – Α. Σ. Δένδρων, Χρήστου Τασιούλα την Δευτέρα επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού μας στα Δέντρα ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γ. Λαδόπουλος , ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Π. Καλφούντζος, ο προϊστάμενος και ο επόπτης του ΕΛΓΑ Λάρισας Μ. Λιόντος και Β. Σπανός και ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Παιδής. Στη συνέχεια έκαναν αυτοψία σε καλλιέργειες που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου 04/07/2020.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις ζημιές της χαλαζόπτωσης, την πεσμένη από τον αέρα καλλιέργεια αχλαδιάς σε παλμέτα αλλά και τους πεσμένους καρπούς αχλαδιάς, ροδακινιάς και αμυγδαλιάς σε μια μεγάλη έκταση καλλιεργειών.

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις και από το κλιμάκιο της περιφέρειας στήριξη των αγροτών ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παιδής επισκέφθηκαν και το Δαμάσι όπου επίσης καλλιέργειες υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Στο Δαμάσι συναντήθηκαν με αγρότες, τον πρόεδρο του χωριού κ. Γ. Τσανάκα και τον πρόεδρο του Α.Σ. Γ. Γκανά οι οποίοι επίσης ζήτησαν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ