ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ;

Ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίησή του από το Δήμο Λαρισαίων της παράταξης ΠΡ.ΑΞΙ.

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο για τον πύργο Χαροκόπου κατέθεσαν οι σύμβουλοι της παράταξης Πράξη Αξιών Π. Γούλας και Π. Νασιώκας. Στην ερώτηση αναφέρουν:

“Ο «Πύργος Χαροκόπου» αποτελεί ένα ιστορικό  μνημείο για τη Λάρισα και συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, που κατοίκησε τον πύργο ως σύζυγος  Παναγή Χαροκόπου. Παράλληλα είναι και ένα απαράμιλλης ομορφιάς αρχιτεκτονικό μνημείο τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό του, που σπάνια συναντά κανείς στον ελλαδικό χώρο.

Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα φορείς και πολίτες  της Λάρισας ,άρχισαν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης  αυτού του σπουδαίου για τη δημοτική ενότητα Γιάννουλης, αλλά και τη Λάρισα , μνημείου.

Ερωτάται ο Δήμος Λαρισαίων:  Έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα αυτό, και αν ναι, ποιες ενέργειες έχει πράξει ή προγραμματίσει ώστε να συμβάλλει και ο Δήμος Λαρισαίων στην προσπάθεια που γίνεται για την  ανάδειξη και αξιοποίηση του μνημείου;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ