ΜΑΖΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Να αποσυρθεί τώρα το ν/σ για τις διαδηλώσεις» σωματεία, εκπρόσωποι φορέων και δυνάμεις της Αριστεράς έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης μαζικό παρών στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου κατά του επίμαχου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση για τον περιορισμό και ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποτελεί ουσιαστικά κυβερνητική ομολογία για την ενίσχυση της αντιλαϊκής επίθεσης και επομένως αποτελεί προληπτικό μέτρο σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας.

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης ο κ. Σκόκας σημείωσε πως «με την σειρά της η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με το εν λόγω νομοσχέδιο επαναφέρει  εποχές αλήστου μνήμης, αξιοποιώντας χουντικά διατάγματα καθώς πια η αστυνομία θα καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις  κάθε διαδήλωσης θέτοντας αυστηρούς περιορισμούς ενώ θα μπορεί να αποφασίζει μέχρι και την διάλυσή της».

«Θα δυναμώσουμε την αντίδρασή μας. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει τους αγώνες τους στον γύψο. Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει τα χαρτιά!», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Σκόκας, ενώ νωρίτερα σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της διοίκησης της ΕΣΕ και του ΕΣΛ Άγις Τριγάζης, ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Τζιατζιάς και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές με πανό και συνθήματα να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ