ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Τυρνάβου

κ. Δήμαρχε
Όλοι είχαμε την υπομονή να περιμένουμε την απάντησή σας και μάλιστα έμπρακτα.

Σε ένα από τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια του περασμένου φθινοπώρου, είπατε πως χρειάζεται χρόνος (περίπου 5 μήνες σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου) ώστε, να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες για την υποβολή της πρότασης των αστικών αναπλάσεων της πόλης του Αμπελώνα.

Επίσης σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο είπατε πως δεν πρέπει να ξοδέψει ο Δήμος χρήματα για κάτι, που δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεί χρηματοδότηση.

Παρότι ο χρόνος θεωρήθηκε εξ’ αρχής πολύ μεγάλος, από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν όχι 5 αλλά 10 μήνες χωρίς να έχει γίνει κάτι.

Ακόμη πέρασαν 6 μήνες από το Φεβρουάριο όταν ο κ. Αγοραστός το είπε σε συναντήσεις του με πολίτες και στο στο Περιφερειακό Συμβούλιο  14-2-2020 αλλά το επανέλαβε το Μάϊο (25-5-2020) σε συνέντευξή του, ότι μόλις του παραδοθεί ολοκληρωμένη η μελέτη τότε θα ανοίξει το μέτρο με δεδομένο ότι τα χρήματα είναι «κλειδωμένα», για τον Αμπελώνα, οπότε μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου.

Επειδή οι πολίτες βλέπουν (από την προώθηση άλλων προτεραιοτήτων σας) ότι λεφτά υπάρχουν και εφόσον η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί, σας ζητώ να φροντίσετε να βρεθούν τα λίγα χρήματα για την υποβολή της πρότασης των Αστικών Αναπλάσεων του Αμπελώνα .

Οι κάτοικοι περιμένουν το έργο γιατί είναι σημαντικό για την πόλη, μιας και διαμορφώνει ένα μεγάλο της κομμάτι που καθημερινά αποτελεί αναφορά για τους δημότες του Αμπελώνα.

Θα το απολαμβάνουν οι μαθητές και οι γονείς του Γυμνασίου, του Λυκείου, του 3ου Δημοτικού σχολείου, του 3ου Νηπιαγωγείου, του Παιδικού Σταθμού, των συλλόγων και των ομάδων που γυμνάζονται στο Κλειστό ή στο Αθλητικό Κέντρο.

Επίσης οι δημότες που ψωνίζουν από την Λαϊκή Αγορά.

Και τέλος όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο μιας και ο Αμπελώνας θα έχει τον πρώτο οργανωμένο ποδηλατόδρομο στο Δήμο μας.

Μην το αφήσετε να χαθεί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ