Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ;

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι

Το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας και που από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα και σεβασμό στους δημότες το αναδείξαμε, φαίνεται να μετατρέπεται σε μπαλάκι ευθυνών.

Η απάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.Τ., η οποία εκτός των πολλών αστοχιών και ανακριβειών περί πλατείας κτλ, μας ενημέρωνε πως αφενός υπάρχει το επαρκές προϋπολογισμένο από το Δήμο κονδύλι για τη λειτουργία της πισίνας αλλά αφετέρου εκκρεμεί η απόφαση για πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει η πισίνα, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση από πλευράς μας(!)
Ως εδώ κύριοι!

Πάντα μιλώ με στοιχεία και το ίδιο θα πράξω και τώρα.
1) Το κονδύλι που έχει προϋπολογίσει η Δημοτική αρχή τον Ιανουάριο του 2020, για να λειτουργήσει την πισίνα (συντήρηση, χλωρίωση), για όλη την περίοδο (3 μήνες λειτουργίας), ανέρχεται μόλις στα 10.000€ , την ώρα που τα προηγούμενα έτη οι ανάγκες της λειτουργίας της πισίνας ανέρχονταν περί τις 25.000€.

Γι’ αυτό και στην κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης προϋπολογισμού από πλευράς μας τον Ιανουάριο ζητήσαμε την αύξηση του ποσού στον κωδικό που αφορά την χλωρίωση και συντήρηση της πισίνας τουλάχιστον κατά 10.000€. Μάλιστα στο προϋπολογισθέν ποσό δεν περιλαμβάνονται οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών, κάτι που σημαίνει πως το ποσό των 10.000 € σίγουρα δεν επαρκεί. Χρειάζεται λοιπόν αναμόρφωση του προϋπολογισμού στον συγκεκριμένο κωδικό για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης της πισίνας.
Και ερωτώ: Δεν γνώριζαν το κόστος λειτουργίας πριν το «προϋπολογίσουν»; Δεν ήταν διατεθειμένοι να εγκρίνουν ένα τέτοιο ποσό για το όφελος των δημοτών, καθώς προέκυψαν «άλλα» έξοδα; Αδιαφορούν ή δεν γνωρίζουν απλά μαθηματικά;

2) Σχετικά με την έγκριση του υπουργείου για πρόσληψη αντίστοιχου προσωπικού, η οποία μόλις την Τρίτη 7/7 έφτασε στην Κοινωφελή Επιχείρηση, η πρότασή μας ήταν και είναι η εξής:

Εφόσον – και απολύτως δικαιολογημένα λόγω φόρτου- η έγκριση από το ΥΠ.ΕΣ. καθυστερούσε, η δημοτική αρχή θα μπορούσε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να μεταφέρει τη διαχείριση του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στον Δήμο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, μέσω των έκτακτων προσλήψεων, όπως και έπραξε ο Δήμος στις αρχές Απριλίου με απόφαση που πήρε για την πρόσληψη 2μηνων και 4μηνων για άλλες έκτακτες ανάγκες.

Φυσικά και δεν θα απολογηθείτε εσείς για την καθυστέρηση της απόφασης από το Υπουργείο, θα μπορούσαν όμως εγκαίρως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να προσληφθούν οι αντίστοιχοι εργαζόμενοι, ίσως και με σύμβαση διάρκειας έστω και μόνο δύο μηνών, λόγω της κατάστασης, πολύ νωρίτερα από τον Δήμο.

Έτσι θα υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ώστε με ασφάλεια να ετοιμαστεί για να λειτουργήσει η πισίνα. Σημειωτέον πως υπήρχε ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 η απόφαση για την πρόσληψη γυμναστών και ναυαγοσωστών από την Κοινωφελή Επιχείρηση, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εργαστούν στην πισίνα.

3) Επιτέλους αποφασίστε γιατί δεν έχει ανοίξει η πισίνα;

Λόγω CΟVID-19 ή λόγω προσωπικού;

Από την μία ισχυρίζεστε ότι δεν έχει ανοίξει λόγω της πανδημίας, αμέσως όμως μόλις ήρθε η έγκριση από το Υπουργείο για την πρόσληψη τριών ατόμων (δύο για το κυλικείο και ένα για τη συντήρηση της πισίνας) συγκαλείτε συμβούλιο στην Κ.Ε.ΔΗ.Τ. (Τετάρτη 8/7) για να προχωρήσει η διαδικασία.

ΤΩΡΑ! που βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του Ιουλίου και που όπως καλά γνωρίζετε οι διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ καθυστερούν. Συνδυαστικά δε με τη δική σας αδιαφορία, όπως ξεκάθαρα αποδεικνύεται όλο αυτό το διάστημα, κάνουν τη λειτουργία της πισίνας να μοιάζει ακόμη μακρινή.

Και ερωτώ : Πότε επιτέλους θα ανοίξει; Μετά το πέρας του καλοκαιριού;

Αναφορικά με τις μικροπολιτικές σας τακτικές η απάντησή μας είναι μία κύριοι: Ο Μάιος του 2019 (στον οποίο τείνετε να είστε προσκολλημένοι) έχει παρέλθει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο! Μέσα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να έχετε παράξει έργο και όχι να έχετε «επαναπαυτεί στις δάφνες σας».

Αντ’ αυτού ο θλιβερός σας απολογισμός είναι ο εξής:
1) Κλειστό Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο
2) Ανύπαρκτος δημοτικός κινηματογράφος
3) Πλήρης εγκατάλειψη των χώρων πρασίνου και όχι μόνο (χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Βρύση Τυρνάβου, το Άλσος Προφήτη Ηλία, το ανοιχτό θέατρο «Λατόμι», το Χαμάμ, όπου έχουν αφεθεί στη τύχη τους και αποτελούν πια εστία μόλυνσης της περιοχής!)
4) Απεριποίητες παιδικές χαρές και πάρκα – στα όρια της ακαταλληλότητας για τα παιδιά
5) Είδαμε πρωτόγνωρα δεδομένα στην λειτουργία του Δήμου με έμμισθους συμβούλους να αντικαθιστούν αιρετούς και ιδιωτικοποιήσεις ασύμφορες οικονομικά με κάκιστα αποτελέσματα
6) Ένας εκπρόσωπος τύπου
7) «Κατά το δοκούν» συναθροίσεις στο χώρο του Δημαρχείου, αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να πραγματοποιούνται μόνο δια περιφοράς λόγω της πανδημίας

Παραπληροφόρηση και ελλιπής πληροφόρηση των δημοτών για σοβαρά θέματα του Δήμου
9) Μόνιμη απάντηση «η Πανδημία…!»

Κύριοι, o COVID-19 μας έφερε όλους προ των ευθυνών μας-ατομικά αλλά και συλλογικά.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκει λύσεις, να μεριμνά και να στέκεται δίπλα στις ανάγκες των δημοτών ώστε να νιώθουν ασφαλείς μέσα σε όλη αυτήν τη δύσκολη για όλους συγκυρία και όχι να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η Πανδημία.
Εμείς σας προτείνουμε λύσεις, αξιοποιήστε τες λοιπόν προς όφελος των δημοτών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ