ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ουδέν νεώτερο για νέα έργα πέραν των 60 γνωστών προϋπολογισμού 135 εκ. € που μεταφέρθηκαν από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Εκδήλωση για την παρουσίαση- εξειδίκευση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κιλελέρ, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε παρουσία αυτοδιοικητικών και με όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, αναπτύχθηκε το πρόγραμμα στο κομμάτι που αφορά στη Θεσσαλία, ενώ δόθηκαν διευκρινίσεις για πτυχές του προγράμματος που αφορούν σε έργα ενδιαφέροντος διαφόρων δήμων.

Στο περιθώριο της παρουσίασης ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως τα έργα της Θεσσαλίας (60 συνολικά, ύψους 135 εκ. ευρώ) δεν είχαν διασφαλισμένη χρηματοδότηση στο Φιλόδημος Ι, ενώ πλέον «διασφαλίσαμε αυτήν την χρηματοδότηση μαζί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Κλείνοντας ο υπουργός ένοιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει πως από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα ωφεληθούν όλοι ανεξαιρέτως οι δήμοι.

«Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν όλοι. Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα των δημάρχων και των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση είναι μία και ενιαία», κατέληξε.

Πέραν της σημειολογίας πάντως, που αφορούσε στην παρουσίαση του προγράμματος στο ιστορικό για τους αγώνες της αγροτιάς χωριό και αφού κατάφερε να ξεμπερδευτεί με την ακριβή ημερομηνία της εξέγερσης των κολίγων, ουδέν νεότερο προέκυψε όσον αφορά στα έργα, αφού η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ήδη γνωστό «πακέτο», ενώ στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με δημάρχους της Π.Ε Λάρισας και το Δ.Σ ΠΕΔ, όπως και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ