ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ

Στο πάρκο του Δελή, στον Αμπελώνα, μεταξύ των οδών Κρυστάλλη και Παπανδρέου υπάρχει μία παιδική χαρά που περιμένει εδώ και χρόνια να εκσυγχρονιστεί, να καθαριστεί και να γίνει λειτουργική για τα μικρά παιδιά της γειτονιάς.

Αφού είδαν και απόειδαν, σήμερα τα παιδιά, με δική τους πρωτοβουλία για την προσωπική τους υγιεινή, εθελοντικά καθάρισαν τα σκουπίδια τα οποία δεν τα πετούν εκείνα, αλλά οι ενήλικες που τις βραδυνές ώρες επισκέπτονται το χώρο τρώνε και πίνουν αφήνοντας πίσω τους σκουπίδια ακόμα και σπασμένα μπουκάλια που είναι επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά.

Αν και είναι ευθύνη του δήμου και όλων των ενήλικων η καθαριότητα και η διαφύλαξη της ασφάλειας στο χώρο κάτι τέτοιο δεν γίνεται οπότε η εθελοντική δράση ήταν μονόδρομος ως απάντηση στην αδιαφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη παιδική χαρά παλαιότερα γονείς και παιδιά έβρισκαν ακόμη και σύριγγες ναρκωτικών αφού ο χώρος ήταν στέκι τοξικομανών.

Τα παιδιά και οι γονείς που επικοινώνησαν με το paidis.com για να γνωστοποιήσουν την πρωτοβουλία τους αλλά και τα αιτήματά τους ζητούν από τη δημοτική αρχή να επισκευάσει σύντομα την παιδική χαρά, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά παιδιά της περιοχής, και η οποία στην κατάσταση που βρίσκεται είναι άκρως επικίνδυνη.

Επίσης ζητούν ανά τακτικά διαστήματα άτομα του Δήμου να φροντίζουν για την καθαριότητα και συντήρηση του χώρου, και ζητούν από το Α.Τ. Τυρνάβου να γίνονται στην περιοχή βραδινές περιπολίες αστυνομικών για να πάψει ο χώρος να είναι στέκι τοξικομανών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ