ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Στέλνοντας ηχηρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα μα και απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε την εμφάνιση του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας «υγειονομική βόμβα» τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ που θα λάβουν χώρα από 17-19 Ιουλίου στο Στόμιο οι Θ. Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ και Στ. Σιούλα, μέλος του Τ.Σ Λάρισας της ΚΝΕ παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου.

Ευχαριστώντας την ιατρική και επιστημονική κοινότητα για τις πολύτιμες οδηγίες που διασφαλίζουν την προστασία της υγείας όλων των κατασκηνωτών τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τη νεολαία να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις «στέλνοντας μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κόντρα στην επιχείρηση φίμωσης, περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, αλλά και καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης αναλύθηκαν διεξοδικά τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν, με τα μέλη της ΚΝΕ να στηλιτεύουν το ανυπόστατο δημοσίευμα «που στοχεύει στη δημιουργία κλίματος», περιγράφοντας σειρά μέτρων για τους συμμετέχοντες, ενώ το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο έχει ως εξής:

Υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων των κατασκηνωτών κατά την αναχώρηση τους και κατά την άφιξή τους στο Στόμιο και ενδεικτικές θερμομετρήσεις όλο το τριήμερο.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ιατρείο 24 ώρες το 24ωρο και θα υπάρχει πολυμελής ομάδα γιατρών και νοσηλευτών  με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γιατρούς από τμήματα αντιμετώπισης του κορονοϊού σε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η οργανωμένη μετακίνηση των κατασκηνωτών μέσω των οργανώσεων της ΚΝΕ μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς όσοι έχουν εμφανίσει τις προηγούμενες μέρες τυχόν συμπτώματα του κορονοϊού (όπως πυρετό, βήχα κ.λπ.) δεν θα συμμετάσχουν.

Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο.

Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής. Ενδεικτικά έχουν εξασφαλιστεί νιπτήρες και δεκάδες χημικές τουαλέτες  που θα καθαρίζονται συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο, από ειδικό συνεργείο με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατασκήνωσης χώροι με αντισηπτικό και σαπούνι. Θα υπάρχουν αυξημένες ομάδες καθαριότητας, με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, των επιφανειών κ.λπ. Και όπως κάθε φορά, με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι πιο καθαρός από ότι τον παραλάβαμε.

Στον χώρο του Διημέρου θα τηρείται ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού COVID-19 από την προσωρινή απομόνωση του περιστατικού μέχρι την ασφαλή μεταφορά του για ιατρική διάγνωση.

«Είμαστε σε θέση να δηλώσουμε πως η κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι ο πιο ασφαλής καλοκαιρινός προορισμός σε ολόκληρη τη χώρα», κατέληξαν οι ομιλητές, καλώντας όλους να συμμετέχουν στις πλούσιες δράσεις του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου (συζητήσεις, εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα κλπ.), όπως και στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της κατασκήνωσης το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 20.30, με ομιλητή τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ