ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας N. Ευαγγέλου για την επίσκεψη Θεοδωρικάκου στο νομό Λάρισας

Σε μια πολύ σημαντική καμπή εισέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο παρουσίασε αναλυτικά από τον ιστορικό Δήμο Κιλελέρ ο υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος.

Είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Δήμων αφού ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε  ότι σε ότι αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρονται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 60 έργα συνολικού ύψους 135 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Θα ήθελα να συγχαρώ την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και φυσικά την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία αυτή και να επισημάνω ότι πέρα από πολιτικές προσεγγίσεις η διαβεβαίωση του κ. Τ. Θεοδωρικάκου  ότι τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα γίνουν σε όλους τους Δήμους της χώρας, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης του Δημάρχου, δημιουργεί στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη όλων των Δήμων,  χωρίς διαχωρισμούς.

Επίσης το γεγονός ότι οι άξονες πάνω στους οποίους θα μπορεί να κινηθεί ένας Δήμος θα είναι γνωστοί εκ των προτέρων και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια ως προς την χρηματοδότηση των έργων που προγραμματίζουν, αποτελεί ένα βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Μόνον έτσι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει απρόσκοπτα να προσφέρει έργο στους δημότες και να επιτελέσει τον ένα και μοναδικό της στόχο, να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ