Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ…

Δήλωση της Ευ. Λιακούλη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

Με δήλωσή της παρεμβαίνει η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τονίζοντας τα εξής:

«Με μια απόφαση διχαστική, αψηφώντας την ιστορία και προσβάλλοντας την οικουμενική συλλογική μνήμη, την ίδια στιγμή που όλος ο πλανήτης προσπαθεί να αναπτύξει τρόπους συνεργασίας, λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, που υπερβαίνει κάθε εθνικό σύνορο και τις μικρές δυνάμεις της κάθε χώρας, η Τουρκία προχώρησε στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Είναι μια θρασύτατη και επαίσχυντη απόφαση που δημιουργεί νέο κύκλο έντασης και αντιπαράθεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αποδεικνύει περίτρανα ποιος είναι ο μόνιμος και πραγματικός υπαίτιος που πυροδοτεί την ένταση, ποιος είναι αυτός που δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, τους διεθνείς Οργανισμούς, την οικουμενικότητα.
Με ένα προκλητικό, φανατισμένο και γεμάτο μισαλλοδοξία ηγέτη στο τιμόνι της, έδειξε για άλλη μια φορά πόσο μακριά είναι από τον σύγχρονο πολιτισμό, από τις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ανοχής των θρησκειών, της συμπόρευσης σε κοινούς δρόμους για την πρόοδο και την ευημερία.

Η απόφαση που μετατρέπει την Αγία Σοφία, το παγκόσμιο σύμβολο της UNESCO, σε τζαμί, προετοιμάζει την προσευχή των μουσουλμάνων στις 24 Ιουλίου, ημέρα με υψηλό συμβολισμό, αφού τότε υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ευθέως η Τουρκία τώρα αμφισβητεί, ανοίγοντας τον δρόμο στις αλυτρωτικές και νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες.
Ανακοινώνει η γειτονική χώρα ότι ετοιμάζεται να καλύψει τις αγιογραφίες της Αγίας Σοφίας με ειδική τεχνολογία και φωτισμό, καθώς θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

Στον κατήφορο της ηγεσίας της γειτονικής χώρας, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά, με την παράλληλη ενεργητική αξιοποίηση όλων των διεθνών φίλων και συμμάχων μας, ζητώντας εδώ και τώρα κυρώσεις .
Το κόσμημα της βυζαντινής χριστιανοσύνης, η Αγιά Σοφιά, παραμένει ένα αιώνιο σύμβολο που, όσες «κουρτίνες» και αν του βάλουν για να καλύψουν τους κήρυκες της Αγάπης, έχουν ήδη αποτύχει.

Γιατί ποτέ δεν μπόρεσε το σκοτάδι να νικήσει το Φως.
Γιατί το Φως αυτό γίνεται ακόμη πιο λαμπερό, την ώρα που στη γειτονική χώρα γράφουν το δεύτερο μέρος του «Εxrpess του Μεσονυχτίου»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ