ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΒΡΗ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ»

Ο Β. Κόκκαλης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, για την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, να μετατρέψει σε τζαμί την Αγιά Σοφιά:

H απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά, το σύμβολο της Ορθοδοξίας και ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, σε ένα ακόμη πιόνι της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του σκακιέρας, αποτελεί ύψιστη προσβολή όχι για την πατρίδα μας και την ορθοδοξία, αλλά για την ίδια την ανθρωπότητα.

Είναι προφανές πως ο κ. Ερντογάν επιδιώκει με απεγνωσμένο τρόπο να καλύψει τα πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει ο ίδιος τη χώρα του, με ακραία επικοινωνιακά τεχνάσματα, αψηφώντας κάθε λογική.

Η ύβρις του «Σουλτάνου» αγγίζει το πανανθρώπινο και ήδη η διεθνής κοινότητα έχει αναλάβει δράση προκειμένου η Αγιά Σοφιά, την οποία σεβάστηκαν πλήθος βαρβάρων στο διάβα των αιώνων, να παραμείνει στη θέση που της αξίζει, ως κορωνίδα του χριστιανισμού και της παγκόσμιας θρησκευτικής, πολιτισμικής και ιστορικής παρακαταθήκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ