ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πάντα σε ρυθμούς ανάπτυξης και εξωστρέφειας το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που προχώρησε σε μια ακόμη καινοτόμο ενέργεια αξιοποιώντας την τεχνολογία για την ενημέρωση των επισκεπτών του.

Το μουσείο έθεσε στη διάθεση του κοινού σύστημα Διαδραστικού Χάρτη, που λειτουργεί στην είσοδό του, το οποίο ενημερώνει τους επισκέπτες για μνημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Λάρισας.

Ο Διαδραστικός Χάρτης είναι μια μεγάλη οθόνη αφής που δίνει πληροφορίες σε ελληνικά και αγγλικά, ενώ παρουσιάζει φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο από τα σημεία ενδιαφέροντος, προτείνοντας παράλληλα διαδρομές στην πόλη και έχοντας τη δυνατότητα να αποστείλει τις πληροφορίες κάθε σημείου στο e-mail του επισκέπτη.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι πληροφορίες που αφορούν στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (με κείμενο σε ελληνικά και αγγλικά, φωτογραφίες και βίντεο), όπως και η προτεινόμενη Διαδρομή “Μικρός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας”, με τους επισκέπτες και τους φίλους του μουσείου να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το σύστημα.

Το σύστημα του Διαδραστικού Χάρτη υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με το οποίο το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας έχει μια άψογη συνεργασία με απτά αποτελέσματα για τον επισκέπτη του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ