ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Η πρόταση που θα καταθέσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου

Το δικό της ψήφισμα ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναμένεται να καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου του δημάρχου Γιάννη Κόκουρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο ψήφισμα που θα κατατεθεί αναφέρονται τα παρακάτω:

“Ο εμβληματικός  Ναός  της Αγίας  Σοφίας αποτελεί όχι μόνο ορόσημο του Χριστιανισμού αλλά μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ως κτίριο εντάσσεται στις ιστορικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNECSO, με τη σχετική σύμβαση μάλιστα να έχει επικυρωθεί και από την Τουρκία.

Η Αγία Σοφία, το απόλυτο σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αποτελεί φάρο ελπίδας και σοφίας και παράλληλα παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και του Βυζαντίου προς την ανθρωπότητα.

Ως Δήμος Τυρνάβου διατρανώνουμε την οργή και την αγανάκτηση μας  για την λαϊκίστικη και  ανθελληνική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν Προέδρου της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή της Τουρκίας δεν είναι απλά προσβλητική προς τη χώρα μας και τα πιστεύω μας επιπλέον παραβαίνει την Διεθνή νομιμότητα επισείοντας βαρύτατες κυρώσεις.

Παράλληλα δηλώνουμε απερίφραστα πως είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε ευρύτερες θεσμικές προσπάθειες ώστε η νε λόγω κατάφορη αδικία κατά του Ελληνισμού να αρθεί.

Η πατρίδα μας συνεπικουρούμενη από την ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την Παγκόσμια Κοινότητα οφείλει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως αυτή η παράνομη και άκρως προκλητική απόφαση της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη”.

Την πρόταση υπογράφουν:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ