ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 26ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Καζάνι που βράζει ο Βόλος εξαιτίας του θανάτου του Β. Μάγγου ο οποίος είχε νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που έφερε

Καζάνι που βράζει ο Βόλος με αφορμή την είδηση του θανάτου του 26χρονου Β. Μάγγου, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά τις καταγγελίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό του από δυνάμεις της αστυνομίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου μετά το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών που έλαβε χώρα στη γειτονική πόλη.

Μάλιστα ο ίδιος είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο f/b.

Ο 26χρονος στα μέσα Ιουνίου και μετά από 4ήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Βόλου (σπασμένα πλευρά, θλάση ήπατος και χοληδόχου κύστης) επέστρεψε σπίτι του, για να εντοπισθεί το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουλίου νεκρός από τη μητέρα του, σε μια εξέλιξη που κινητοποίησε τα αντανακλαστικά αλληλέγγυων και ανάγκασε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης την αστυνομία.

Σημειώνεται πως από τις αστυνομικές αρχές αποκλείσθηκε από την πρώτη στιγμή η περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, την ώρα που «διαρροές» κάνουν λόγο για ευρήματα που παραπέμπουν στην αιτία θανάτου, ενώ σχετική νεκροψία-νεκροτομή που παραγγέλθηκε θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης παρουσία και Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα από την πλευρά της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας εκδόθηκε δελτίο τύπου όπου και αναφέρονται τα εξής:

“Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.

Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.

Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.

Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες”.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΜΑΓΓΟΥ

Στις 19 Ιουνίου ο άτυχος 26χρονος ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους για την κατάσταση της υγείας του ανεβάζοντας δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες και αναφέροντας τα εξής:

“Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.
Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.
Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…
2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…
…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε;”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ