ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανοίγει δρόμο μετά τη συνεργασία ξένων εμπειρογνωμόνων με τη ΔΑΟ της Π.Ε. Λάρισας  

Με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανοίγουν οι αγορές της Νότιας Κορέας και του Βασιλείου της Ταϊλάνδης για τα ελληνικά ακτινίδια.

Σύμφωνα με τις υπ΄ αριθ. αποφάσεις 5543/149527/16-06-2020 και 5539/149381/16-06-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες της φυτοϋγειονομικής πιστοποίησης για την εξαγωγή στη Δημοκρατία της Κορέας (Νότια Κορέα) και στο βασίλειο της Ταϊλάνδης των ελληνικών ακτινιδίων.

Στο άνοιγμα των δύο αυτών αγορών, σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας, της Δ.Α.Ο Π.Ε. Λάρισας. Οι   φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, υπέδειξαν στα αρμόδια κλιμάκια εμπειρογνωμόνων των δύο αυτών χωρών, που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας, οπωρώνες και συσκευαστήρια της περιοχής μας, καθώς και τον τρόπο πραγματοποίησης των διενεργούμενων φυτοϋγειονομικών ελέγχων.

Από τους ελέγχους,  υπήρξε πλήρης ικανοποίηση των κλιμακίων επιθεώρησης για την κάλυψη των απαιτούμενων προϋποθέσεων, με βάση τις οποίες επιτεύχθηκε η τελική έγκριση που οδήγησε στη συμφωνία μεταξύ των χωρών.

Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα η συνεχής και συστηματική  προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την τόνωση τoυ τοπικού αγροτικού εισοδήματος και κατ΄ επέκταση η συμβολή της στην ενίσχυση  της εθνικής μας οικονομίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ