ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ! – ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ! – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΚΚΕ Μ-Λ ενόψει της σημερινής κινητοποίησης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

 Το όργιο κρατικής βίας, τρομοκρατίας και καταστολής στο κέντρο της Αθήνας με το χτύπημα βασικά των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση της προηγούμενης Πέμπτης 9/7, πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν το ‘χει σε τίποτε ν’ ανοίγει κεφάλια, να σπάει πόδια και χέρια, να ξυλοφορτώνει και να πνίγει σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ασφυξιογόνα και χημικά τους διαδηλωτές, που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να συναθροίζονται και να πορεύονται, να αντιστέκονται και να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Οι στιγμές που ζήσαμε όσοι επιμένουμε ν’ αγωνιζόμαστε και να αντιδρούμε, να παλεύουμε οργανωμένα και συλλογικά, το μίσος των ομάδων καταστολής που επανέλαβαν τη δολοφονική πρακτική να πέφτουν με τις μηχανές τους πάνω σε οργανωμένα μπλοκ, είναι δείγμα του τι επιφυλάσσει το σύστημα στις εργατικούς, λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες. Κάθε άνθρωπος του λαού, κάθε δημοκράτης οφείλει να καταδικάσει αποφασιστικά την πολιτική της όξυνσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την πολιτική της κρατικής καταστολής ως απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας και της εξάρτησης που οι αστικές δυνάμεις εφαρμόζουν διαχρονικά ενάντια στο λαό και τη νεολαία.

Οι προσαγωγές και οι συλλήψεις στο σωρό, η ρητορική των “επεισοδίων” και της “ανωμαλίας” στην ψεύτικη κανονικότητα που προπαγανδίζουν ασύστολα, η μαζική καλλιέργεια κλίματος φόβου από τα στοιχημένα στο συστημικό αφήγημα μίντια, θέλουν να εμποδίσουν το λαό να πάρει τη ζωή του στα χέρια του ενάντια στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του. Το γεγονός ότι όσες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις αφορούν σε διαδηλωτές διαφόρων πολιτικών χώρων αποδεικνύει την έκταση και το μέγεθος της μανίας των μονάδων των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, Ασφάλειας κλπ.

Οι συλλήψεις αυτές και οι δίκες που θ’ ακολουθήσουν πρέπει να μετατραπούν σε καταδίκες του κράτους και των μηχανισμών του, σε καταδίκες της αντιλαϊκής επίθεσης, των φορέων της βαρβαρότητας και της πραγματικής τρομοκρατίας τους. Η πάλη για την αθώωση των συλληφθέντων, η αλληλεγγύη και υποστήριξη όσων στοχοποιούνται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα, πρέπει ν’ αγκαλιαστεί όχι μόνο απ’ τις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και απ’ τον πλατύ προοδευτικό κόσμο που κατανοεί ότι επιχειρούν να στερήσουν τη ζωή σ’ ολόκληρο το λαό.

Ο θάνατος του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, ως συνέπεια του άγριου ξυλοδαρμού του από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη καύση σκουπιδιών στο Βόλο, πρέπει να χρεωθεί στο σύστημα συνολικά, την κυβέρνηση της ΝΔ και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος που ψηφίστηκε από Ν.Δ., ΚΙΝ. ΑΛ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, μπορεί να καταργηθεί με την συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων και διεκδικήσεων, με ανυποχώρητη πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, για να μη μπουν στο γύψο οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αμέτρητους αγώνες και θυσίες των ανθρώπων της δουλειάς και του αγώνα. Δεν είναι απλά ζήτημα απειθαρχίας ή ανυπακοής, αλλά έντασης της ταξικής πάλης και της αντιπαράθεσης με τις πολιτικές του συστήματος, τις κυβερνήσεις και τις δυνάμεις του. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να θέτει ξεκάθαρα το στόχο της κατάργησης αυτού του αντιδημοκρατικού εκτρώματος. Οι νόμοι της αστικής τάξης ψηφίζονται για να εφαρμόζονται ενάντια στο λαό. Οι μαζικοί αγώνες του λαού είναι εκείνοι που θα τους ανατρέψουν-καταργήσουν!

  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία!
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών των συλληφθέντων!
  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com