ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση του τμήματος Υγείας της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Με την αδιαφορία της κυβέρνησης να καλύψει την θέση του Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μέχρι πριν λίγες μέρες και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα, είδαμε όλοι τις πραγματικές προθέσεις της. Καταλάβαμε πως σε γενικές γραμμές για τη Νέα Δημοκρατία το Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν είναι προτεραιότητα.

Το ιστορικό νοσοκομείο της Λάρισας για την κυβέρνηση πρέπει να παίξει έναν δεύτερο ρόλο. Ρόλο επικουρικό απέναντι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Χωρίς τον εξοπλισμό που του ανήκει, με επικουρικό προσωπικό και χαμηλό προϋπολογισμό. Και ας πρέπει να αναπτυχθούν όλες οι Κλινικές!

Δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις – ειδικά γιατρών. Αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο που δείχνει τη διάθεση από πλευράς κυβέρνησης για την ενδυνάμωση και τη συνέχεια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Υγείας. Το γερασμένο προσωπικό του ΕΣΥ συνταξιοδοτείται και το μόνο που γίνεται είναι σποραδική πρόσληψη επικουρικών γιατρών και προσωπικού. Τα πολλά κενά που υπάρχουν δεν καλύπτονται κατ’ ουδένα τρόπο με αυτή την τακτική.

Όλοι οι Λαρισαίοι πρέπει να πληροφορηθούν οτι οι επικουρικοί γιατροί πληρώνονται από τα όποια έσοδα του Νοσοκομείου και ΟΧΙ από τον κρατικό προυπολογισμό. Όλα αυτά που ακούμε και παραπληροφορούν τους πολίτες οτι δήθεν τώρα με την πανδημία έδωσε το υπουργείο Υγείας τόσα για προσλήψεις δεν είναι ούτε για ανέκδοτο. Όλα είναι έσοδα των Νοσοκομείων.

Γι’ αυτό και πολλοί εργαζόμενοι με συμβάσεις, συνήθως ετήσιες, είναι απλήρωτοι για υπερωρίες αλλά και άλλες αμοιβές για πολλούς μήνες. Τα Νοσοκομεία της Λάρισας δεν έχουν πολλά ίδια έσοδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θέτει πάντα ως προτεραιότητα την Δωρεάν Δημόσια Υγεία, με ένα ΕΣΥ που χρηματοδοτείται από Δημόσιες πηγές. Απαιτεί γι ‘ αυτόν το λόγο να υπάρχει η ευθύνη του κράτους και όχι τα περιώνυμα ΣΔΙΤ με τα αρπαχτικά και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Εννοούμε αυτούς που πήγαν το κόστος του κρεβατιού στην Εντατική από 800 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ σε περίπου 1600 ευρώ επί Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα, να υπερασπίσουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας απέναντι σε κάθε επιβουλή. Το μέλλον της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αποτελεσματική λειτουργία του Δημόσιου ΕΣΥ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ