Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ

Δήλωση των κ.κ. Κώστα Ευθυμίου και Ευαγγελίας Λιακούλη, νομικών εκπροσώπων του Ρ. Κομήτσα που κρίθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου

«Για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστήρια, κρίθηκε μια υπόθεση, όπως αυτή του Ρίζου Κομήτσα, που εκλέχθηκε πλειοψηφών σύμβουλος στο συνδυασμό του, ως απλός λαϊκός, για να λάβει, μετά από μήνες, το σχήμα του ιερέα. Το δικαστήριο αποφάσισε μετά από την ένσταση του επιλαχόντος, την έδρα που ο λαός του νομού, με την κάλπη έδωσε στον Ρίζο Κομήτσα, να δοθεί τώρα, με δικαστική απόφαση, στον επιλαχόντα.

Η απόφαση του δικαστηρίου, είναι σεβαστή. Η υπόθεση άλλωστε ήταν εξαρχής, αμφίρροπη.

Ωστόσο, ήταν μια καλή ευκαιρία να αναδειχθούν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές της, όχι τόσο νομικής, αλλά κυρίως, ηθικής τάξεως. Τα πρόσωπα, οι συμμαχίες, οι τοπικοί συσχετισμοί,  η συμπεριφορά και το ήθος όλων των εμπλεκομένων. Η τοπική κοινωνία αντιλήφθηκε πλήρως, όλα τα παραπάνω και τα κατέγραψε.

Ο Ρίζος Κομήτσας, με την εμπειρία του και την βαθιά αγάπη του για τον τόπο μας, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τόσο στην τοπική εκκλησία, όσο και στα κοινά, από  άλλα μετερίζια και διαμηνύει ότι μόνος στόχος για τον ίδιο συνεχίζει να είναι η προσφορά, με όλες τις δυνάμεις του. Το γεγονός ότι σύσσωμη η παράταξή του εκδήλωσε δημόσια τη συμπαράσταση και τη στήριξή της  στο πρόσωπό του, θέλοντας να παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι το πιο  σπουδαίο για τον ίδιο.

Εμείς, οι νομικοί συμπαραστάτες του, είμαστε περήφανοι που τον εκπροσωπήσαμε και σταθήκαμε δίπλα του. Στην ιστορία άλλωστε, πάντα καταγράφεται ο καθένας μας, ποια πλευρά της επιλέγει και κυρίως, για ποιους λόγους.

Ευχόμαστε στον κ Γελαλή, τόσο εμείς, όσο και προσωπικά ο Ρίζος Κομήτσας, καλή θητεία» .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ