ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΑΖΙΚΕΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΙΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΓΟΝΝΟΥΣ

Αρνητικά τα δείγματα 14 ατόμων του στενού περιβάλλοντος του 50χρονου Σαμαριναίου

Σαρωτικοί ήταν σήμερα οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στη Σαμαρίνα, τη Λάρισα, αλλά και στους Γόννους στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης για τον εντοπισμό τυχόν νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μετά την εύρεση θετικού δείγματος σε 50χρονο από τη Σαμαρίνα χθες.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ελήφθησαν 98 δείγματα στη Σαμαρίνα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όπως και τα 40 δείγματα από τον εργασιακό χώρο της συζύγου του 5οχρονου που επίσης θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ελήφθησαν 14 δείγματα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 50χρονου σε Λάρισα και Γόννους τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει καταστρώσει πλήρες σχέδιο για τον έλεγχο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και είναι έτοιμη να εφαρμόσει και πάλι το πρόγραμμα 0 – 7 – 14, αλλά και να υλοποιήσει ένα μαζικό πρόγραμμα ιχνηλατήσεων αν κριθεί αναγκαίο.

Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να ανακόψουμε την πορεία του ιού στην περιοχή μας ξεκαθάρισε ο κ. Αγοραστός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ